Semasa

‘Abah Prgi Di Hari Yg Baik..’ 2 Sahabat MninggaI Dise.ret Kreta Sjauh 20 Mter Di Dungun

Dungun: Dua sahabat m.aut selepas dirmpuh dan dise.ret sebuah kereta yang terb.abas di Kilometer 18, Jalan Paka-Bandar Al Muktaffi Billah Shah (AMBS) dekat Ketengah Jaya, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 5.15 petang, Kamariduan Mohamed, 41, dari Kampung Limbung Paka m.aut di tempat kejadian, manakala Mohd Rosdi Yaakob, 48, dari Ketengah Jaya mninggaI ketika menerima rwatan kecem.asan di KIinik Kesihatan Ketengah Jaya, kira-kira 7 petang.

Kedua-duanya prah di bahagian kepala dan badan.

Ketua PoIis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, sebelum kejadian, Kamariduan yang juga seorang peniaga sayur dikatakan sedang menunggu bekalan sayur daripada penduduk di kampung itu.

Menurutnya, mngsa dikatakan bertemu dengan Mohd Rosdi yang bekerja di sebuah kedai peralatan dan berbual berhampiran gerai yang terletak di tepi jalan.

“Secara tiba-tiba sebuah kereta dipandu lelaki berusia 25 tahun dari arah AMBS ke Paka dipercayai terba.bas ke kiri jalan lalu mermpuh gerai terbabit sebelum mermpuh kedua-dua mngsa.

“Rmpuhan kuat menyebabkan mngsa serta gerai terbabit dise.ret sejauh kira-kira 20 meter,” katanya.

Bagaimanapun katanya, peniaga gerai terbabit terseIamat kerana pulang ke rumahnya untuk solat.

“Pemandu kereta berkenaan hanya cede.ra ringan dan dirwat di KIinik Kesihatan Ketengah Jaya.

“Myat mngsa dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk bdah si.asat dan ke.s dis.iasat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

sumber: hm