Semasa

‘Abang lpar Msih Terkjut, Hnya Mmpu Mnangis..’ Adik Smpat Hbungi Arwh Kakak Sblm Kjadian.

SHAH ALAM: Adik kepada mngsa kemaIangan m.aut dirmpuh treIer di Kilometer 8.3 Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) menghala Shah Alam di sini smpat berkomunikasi dengan kakaknya itu sebelum nhas.

Adik mngsa yang hanya mahu dikenali sebagai Nurul, 33, berkata, kali terakhir dia berbaIas mesej menerusi WhatsApp dengan arwh kakaknya, Norul Naziah Buyong, 37, ialah pada jam 10.18 malam Jumaat untuk mengetahui keadaan kereta dinaiki keluarga itu yang r0sak.

“Saya ada telefon dan mesej kakak. Saya tanya ada orang datang bantu atau tldak. Jika tiada, saya mahu ke lokasi.

“Tapi kakak cakap sudah ada rakan abang ipar yang datang. Kemudian, saya pesan kepadanya supaya menghubungi saya jika ada apa-apa masalah,” katanya kepada Sinar Harian di sini pada Sabtu.

Nurul bagaimanapun berkata, dia terkejut apabila dihubungi seorang penarik kereta sekitar jam 12 malam memaklumkan berlaku kemalangan melibatkan kematian.

Katanya, ketika itu dia tldak sangka kemaIangan itu menyebabkan semua ahli keluarga terk0rban kecuali abang iparnya.
“Saya smpat ke lokasi kejadian sebelum ke Hspital Shah Alam dari jam 2 pagi sampai sekarang (4 petang) untuk menu nggu urusan be dah si asat.

“Abang ipar juga masih terkjut dan hanya mampu mena ngis,” katanya.
Nurul berkata, kesemua jnazah akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam, Sksyen 21 di sini selepas urusan be dah si asat selesai.

Pada Sabtu, seorang ibu bersama lapan anaknya diIaporkan ma ut dalam kemaIangan membabitkan empat kenderaan di kawasan Rehat dan Rwat USJ Lebuhraya Elite menghala Shah Alam pada Jumaat.

Mngsa yang ma ut terdiri daripada lima kanak-kanak lelaki, tiga kanak-kanak perempuan dan masing-masing satu lelaki serta perempuan dewasa.

Kemalangan membabitkan dua kereta jenis Proton Wira, sebuah Perodua Axia dan sebuah treIer.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: sinar