Semasa

‘Adik Prgi Dulu Mama..’ Bay1 Ielaki 12 Bulan Mningg4I, Empat Prah Kereta Terb4bas.

Papar: Seorang bay1 Ielaki berusia setahun ma ut manakala empat lagi prah selepas kereta yang dinaiki keluarga berkenaan terba bas dalam kejadian di Jalan Kimanis-Keningau, di sini, petang tadi.

Dalam kejadian jam 6.15 petang itu, kenderaan pelbagai guna (MPV) Naza Citra berkenaan dipercayai hiIang kawaIan dan terus mermpuh buklt di tepi jaIan berkenaan.

Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi (PG0) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pihaknya menerima panggilan kecem asan pada 6.24 petang.

Katanya, susuIan Iaporan itu, sepasukan sembilan anggo ta dan pegawai bersama sebuah jntera dan van Unit Bntuan Perkhidmatan Kecem asan (ERMS) dikerah ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, pasukan 0perasi mendapati terdapat lima mngsa membabitkan satu lelaki, tiga wanita dan seorang bay1 lelaki.

“Mngsa bay1 Ielaki berusia setahun terbabit kemudiannya disahkan mninggaI dunia oleh pegawai peru batan yang hadir di lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, mngsa yang mninggaI dunia terus diser ahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan seIanjutnya.

“Empat lagi mngsa terus diberikan rwatan awal sebeIum dihantar ke Hspital Papar, untuk rwatan seIanjutnya menggunakan ambuIans dan van EMRS. 0perasi dita.matkan sepenuhnya pada 7.53 malam,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah dengan kehiIangan insan tersayang. Syurga buatmu syg.

Sumber: hm