Semasa

‘AjaI Amin Ktika Mncari Rzeki..’ Penghantar Makanan MninggaI DiIanggar Bas.

Kota Bharu: Penghantar makanan ma.ut akibat diIanggar sebuah bas selepas terjtuh dari motosikal yang ditunggangnya dalam kejadian di Kilometer 11 Jalan Kota Bharu – Pasir Mas, dekat sini, malam tadi.

Sebelum itu, mngsa, Muhammad Amin Maula Ismail, 24, dipercayai terIanggar belakang sebuah kereta yang mengu.ndur dari perkarangan sebuah masjid berhampiran lokasi untuk memasuki laluan utama.

Ia menyebabkan mngsa terjtuh ke laluan bertntangan.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku.asaan Trafik Kelantan, Superintendan Shuhaimi Jusoh berkata, pada kejadian 8.30 malam itu, mngsa menunggang motosikal dari arah Kota Bharu menghala ke Pasir Mas.

“Sampai di lokasi kemaIangan iaitu berhadapan Surau Haji Sulong Parit Cina, sebuah kereta dipandu lelaki berusia 73 tahun yang baru selesai solat Isyak mengun.dur ingin memasuki laluan utama.

“Disebabkan jarak yang dekat, mngsa tidak sempat mengeIak lalu terIanggar bahagian belakang sisi kanan kereta itu dan terjtuh di laluan bertntangan sebelum diIanggar sebuah bas yang datang dari arah bertntangan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Shuhaimi berkata, mngsa yang prah di bahagian kepala serta disahkan mninggaI dunia di lokasi kemaIangan dan myatnya dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub.ang Kerian untuk pr0ses bdah si.asat.

K.es disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: hm