Semasa

‘Akhirnya Yo Ada Kbur..’ Setelah 4 Hari HiIang, Jsad Suami Jtuh Sungai Kelantan Ditemui

Kota Bharu: “Kami sangat lega jsad Yo akhirnya ditemui walaupun dalam keadaan sudah tidak bernywa, sekurang-kurangnya ada kuburnya,” kata kakak Mohd Khairul Nizam Omar, pegawai Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) Kelantan yang dilaporkan jtuh di Sungai Kelantan, Isnin lalu.

Mayat Mohd Khairul Nizam, 46, ditemukan tera.pung pada 12 tengah hari ini di dalam sungai di Kampung Penambang di sini, oleh orang awam.

Kamariati, 56, berkata, sebaik dihubungi oleh seorang lagi adiknya mengenai penemuan jsad lelaki Iemas, hatinya berde.bar dan berharap agar ia milik Mohd Khairul Nizam.

“Selepas adik membuat penge.caman di lokasi penemuan, sah jsad itu adalah Yo. Wajah dan fizikalnya tldak banyak berubah walau sudah empat hari hiIang malah kelihatan seperti sedang tidur.

“Pakaiannya juga masih lengkap dan bajunya yang mempunyai logo jabatan turut menguatkan lagi itu adalah Yo sekali gus melegakan kami sekeluarga yang sekian Iama menunggu berita.

“Puas hati akhirnya dapat melihat jsadnya walau ditemukan dalam keadaan begini (mninggaI dunia) kerana kami sangat r1saukan emak yang sudah u.zur dan setiap hari memikirkan kehiIangan adik,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Kamariati berkata, jnazah akan dikebumikan di Tanah Perku.buran Islam di Kampung Tendong, Pasir Mas bersebelahan dengan pus.ara bapanya pada malam ini.

Situasi di Unit F0rensik Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) di sini, yang dipenuhi ahli keluarga mangsa serta kakitangan JIM kelihatan su.ram dan isteri mngsa, Fatihiyah Majid, 42, hampir pltam selepas dibawa masuk untuk pr0ses pengec.aman.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kelantan Zainal Madasin ketika dihubungi berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai penemuan myat seorang lelaki pada 12 tengah hari.

“Myat itu ditemukan kira-kira empat kilometer (km) daripada lokasinya dilihat kali terakhir.

“Hasil pengec.aman yang dibuat ahli keluarga mengesahkan ia milik Mohd Khairul Nizam dan mayat diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga arwh. Moga isterinya Puan Fatihiyah Majid dan anak anak tabah dengan ujian ini. Al fatihah

Sumber: hm