Semasa

‘Al Fatihah Anak lbu..’ Kakak MninggaI, Adik Ptah Kaki, Motosikal BergeseI Iori.

TANJUNG MALIM – Seorang remaja perempuan ma ut manakala adiknya cede ra dalam nhas membabitkan motosikal dan Iori di Jalan Slim Village berhampiran Kampung Rasau pada Rabu.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, Nurul Nazira Hanum Ismail, 17, ma ut di tempat kejadian, manakala Muhammad Khairul Rezeal Ismail, 15, ptah kaki kiri.

Ketua PoIis Daerah Muallim, Superintendan Sulizmie Affendy Sulaiman berkata, si asatan awal mendapati kejadian tersebut berlaku apabila motosikal yang ditun ggangi Muhammad Khairul Rezeal bersama kakaknya cuba memot0ng sebuah Iori dari arah Slim Village ke Slim River, di sini.

Menurutnya, bagaimanapun ketika cuba memot0ng Iori berkenaan, terdapat kenderaan lain dari arah bertntangan menyebabkan penu nggang motosikal cuba mengeIak sebelum bergeseI dengan Iori tersebut.

“KemaIangan menyebabkan pemb0nceng motosikal mninggaI dunia di lokasi manakala penu.nggang terjtuh di bahagian tayar beIakang Iori dan ptah kaki kiri. Bagaimanapun pemandu Iori tidak mengalami sebarang kecede raan,” katanya dalam satu kenyataan akhbar pada Rabu.

Menurutnya, mngsa yang m aut dibawa ke Hspital Slim River untuk bdah si asat dan k.es disi asat di bawah Sksyen 41(1) APJ 1987.

Sumber: sinar