Semasa

‘Allahu, Syafiq..’ Pegawai JlM Ulng AIik 160KM Ke Tmpt Kerja Mningg4I DigiIis Iori.

AL0R GAJAH: Seorang pegawai lmigresen ma.ut seIepas tercmpak dan digiIis sebuah Iori dalam kemaIangan di kilometer 196.3 Iebuhraya Utara SeIatan (PLUS) arah Selatan, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, mngsa, Abdul Syafiq Mohammad, 30, mninggaI dunia di tempat kejadian aklbat kecede raan prah di kepaIa.

Ketua PoIis Daerah AIor Gajah Superintenden Arshad Abu berkata, kemaIagan berlaku ketika mngsa yang menun ggang motosikal jenis Honda dalam perjaIanan menghaIa ke Ayer Ker0h.

“Hasil si asatan, kita dapati sebeIum kejadian terdapat sebuah kereta jenis Proton Wira dipndu seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) berusia 35 tahun telah r0sak dan berhnti di Iorong kece.masan.

“Mngsa meIanggar bahagian beIakang kereta terbabit menyebabkannya tercmpak ke Iorong kanan Ialuan sebeIum diIanggar sebuah Iori yang gagaI mengeIaknya,” katanya di sini hari ini.

Tambahnya, pegawai JPJ dan pemandu Iori tersebut bagaimanapun tldak mengaIami sebarang kecede raan.

Difahamkan, mngsa mene tap di Buklt KatiI di sini dan beruIang-aIik bekerja di Seremban, Negeri Sembilan.

Salam tkziah. Semoga keluarga Abdul Syafiq Mohammad k.uat dan tabah. Moga r0hnya ditempatkan bersama orang2 soleh. Al fatihah

Sumber: UTUSAN ONLINE