Semasa

‘Allahuakhbar Abg..’ Suami Dijmput IIahi Tercmpak KeIuar Dari Kereta otw Mncari Rzeki.

Kota Bharu: Dua peniaga ayam m.aut ketika dalam perjalanan mendapatkan bekalannya selepas kereta dinaiki mereka terba bas sebelum meIanggar papan tanda serta pembe.tung di Kilometer 3 Jalan Machang-Pasir Puteh dekat sini, 5 pagi hari ini.

Mngsa, Mohamad Shahrin Saedi, 30, mau.t di lokasi kejadian, manakala pemandunya, Mohamad Ismadi Mohd Shaufe, 20, mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Machang.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatku.asaan Trafik Kelantan Superintendan Shuhaimi Jusoh berkata, kedua mngsa yang menaiki Proton Saga dalam perjalanan dari Pasir Puteh untuk mendapatkan bekalan ayam di Tanah Merah.

“Apabila sampai di tempat kejadian, kenderaan berkenaan dipercayai hiIang kawaIan lalu meIanggar papan tanda dan pembet.ung yang berada di bahu jalan sebelah kiri menghala ke Tanah Merah.

“Penumpang kereta tercmpak keluar daripada kenderaan sebelum disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian, manakala pemandunya yang terseplt berjaya dikeluarkan dengan bantuan anggota bomba dan dibawa ke Hspital Machang,” katanya ketika ditemui di pejabat di sini, hari ini.


Foto: Allahyrham Ismadi

Shuhaimi berkata, pemandu kereta disahkan mninggaI dunia pada 7.45 pagi dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Moga isterinya kuat dan tbah atas kehiIangan suami tercinta. Al fatihah

Sumber: hm