Semasa

Allahuakhbar Anak2ku!’ Trgedi Sahur, 2 Beradik Tmsuk Bay1 7 Bln MninggaI Dlm Kbakran.

Seri Iskandar: Dua beradik termasuk bay1 tujuh bulan ma ut dalam kebak.aran di sebuah rumah kedai di Bandar Seri Iskandar, di sini, hari ini.

Pada kejadian 5 pagi itu, mngsa, Muhammad Fahmi Mohd Fazlan Nizam, 4, dan adik perempuannya, Nor Fahmia berusia tujuh bulan mau.t dipercayai ssak nfas.

Difahamkan, kejadian berlaku ketika dua beradik berkenaan ditinggaIkan di tingkat dua bangunan sementara ibu bapanya dipercayai sedang bersahur di tingkat bawah.

Ketua PoIis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso berkata, ketika kejadian, dua beradik itu terprangkap di dalam sebuah bilik di rumah kedai berkenaan.

“Dua beradik itu berjaya dibawa keluar anggota bomba dan pemeriksaan mendapati t1ada sebarang kesan kebaka.ran nyata pada tubuh bdan mereka.

“Bagaimanapun, mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan ketika dibawa ke Hspital Changkat Melintang untuk pemeriksaan lanjut,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pemeriksaan awal mendapati, lokasi kebak.aran adalah bangunan kedai makan tiga tingkat yang mana tingkat bawah adalah restoran tomyam, manakala tingkat dua dijadikan tempat tinggal pekerja dan tingkat ketiga kosong.

Katanya, kebak.aran berlaku di tingkat dua yang dilengkapi dua bilik yang menjadi tempat tinggal pekerja kedai.

“Ketika kejadian, hanya dua kanak-kanak itu di tingkat dua, manakala ibu bapa dan pekerja lain berada di tingkat bawah, sedang bersahur.

“Kedua-dua mngsa adalah anak kepada pemilik restoran berkenaan. Bdah s.iasat akan dijalankan bagi mengesahkan punca kemat1an mngsa,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga abang Fazlan Nizam atas kehiIangan 2 anak tersayang. Moga kuat dan tabah dengan ujian ini. Al fatihah buat anak2 syurga.

Sumber: hm