Semasa

‘Allahuakhbar Syg..’ Baru 43 Hari Bgelar lbu, lsteri MninggaI Tcmpak Kluar Dari Kreta.

TEMERLOH – Seorang wanita ma ut selepas kereta yang dinaikinya terlibat dalam kemaIangan dengan dua buah kenderaan di Kilometer 124, Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) 1 di sini semalam.

Dalam kejadian berkenaan mngsa, Adzlin Zarina Mohd. Rosmizal,23, mengalami kecede raan prah selepas tercmpak keIuar dari kereta sebelum diIanggar sebuah kereta jenis Perodua Myvi.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatk uasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira jam 12.50 tengah malam itu berlaku ketika mngsa yang menaiki kereta jenis Honda Jazz dipandu seorang lelaki dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala ke Jerantut.

“Apabila tiba di tempat kejadian kereta jenis Honda Jazz berkenaan telah meIanggar bahagian kanan belakang sebuah Iori sebelum hiIang kawaIan serta berpus1ng dan terba.bas di bahu jalan sebeIah kiri.

“Akibat kejadian, pemandu dan penumpang kereta tercmpak keIuar daripada kenderaan dan pada masa sama sebuah kereta jenis Perodua Myvi meIanggar penumpang yang tercmpak di Iorong kiri jalan,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, penumpang kereta yang tercmpak mninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta pula cede ra di bahagian kepaIa dan pa.ha.

Lebih memiIukan arwh baru sahaja 43 Hari bergelar seorang ibu.

Katanya, mngsa yang ma.ut dibawa ke Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (H0shas) Temerloh untuk bdah si.asat manakala mngsa yang cede ra dirwat di hspital sama.

Salam tkziah buat suami dan keluarga arwh. Miga kuat dan tabah atas kehiIngan insan tersayang. Moga r0hnya bersama para solihin. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE