Semasa

‘Allahuakhbar Tergmaknya..’lbu Prah Ditikam Anak 14 Tahun Ketika Sedang Tidur.

Pasir Puteh: Wanita prah selepas ditlkam dengan plsau oleh anak lelakinya yang berusia 14 tahun ketika tidur di rumahnya di Bukit Yong, di sini, semalam.

Dalam kejadian 11.45 malam itu, mngsa berusia 41 tahun ditlkam di d.ada dan kini dirwat di zon merah Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kub.ang Kerian.

Ketua Jabatan Si.asatan Jnayah Kelantan, Datuk Mohd Nor Yhazid Idris berkata, ketika kejadian mngsa tidur bersama sspek di dalam bilik sebelum tiba-tiba merasa saklt dada.

“Dia nampak plsau tertu.suk dan memanggil suami yang tidur di ruang tamu. Mngsa bertindak mengeIuarkan plsau itu sendiri sebelum tidak sedarkan diri.

“Mngsa dibawa ke Hspital Tengku Anis Pasir Puteh oleh suaminya dan dktor memaklumkan kesan tlkaman itu mengakibatkan pa.ru-pa.ru mngsa b0cor.

“Dia dirujuk ke HUSM, susulan kehiIangan drah yang banyak,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Nor Yhazid berkata, si.asatan awal pihaknya mendapati mngsa ditlkam sspek menggunakan plsau yang diambil dari dapur.

“Sspek dikatakan de.mam sejak dua hari lalu dan dipntau mngsa. Sspek adalah anak ketiga dan masih belajar di sebuah sekolah menengah di Pasir Puteh.

“Susulan kejadian, sspek dita.han untuk si.asatan lanjut dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 326 Kanun Kesksaan,” katanya yang motif kejadian masih dalam si.asatan.

Sumber: hm