Semasa

Anak 5 Tahun MninggaI Dunia, 6 Beradik Termsuk lbu Ayhnya Prah otw PuIang Beraya.

Setiu: Seorang kanak-kanak lelaki m.aut, manakala tujuh lagi ced.era selepas terbabit kemaIangan di Kilometer (KM) 85, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bahru berhampiran Kampung Alor Serdang di sini, hari ini, ketika mereka dalam perjalanan pulang beraya ke kampung halaman.

KemaIangan m.aut membabitkan Muhammad Aidil Fitri Osman, 5, itu berlaku selepas van Toyota Hiace dipandu ibunya, Asmah Zakaria, 45, hiIang kawaIan dan terba bas ke dalam parlt di lokasi kejadian, sekitar 6.30 pagi.

Bapa mngsa, Osman Intan, 51, yang juga peniaga pakaian serta dua kakak dan seorang abangnya prah, manakala Asmah bersama dua lagi abang mngsa pula ced era ringan di kepaIa.

Adik-beradik Muhammad Aidil Fitri yang terbabit dalam kemaIangan itu berusia dalam lingkungan 14 hingga 20 tahun.

Ketua PoIis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, sewaktu kejadian, mngsa bersama tujuh ahli keluarganya itu dipercayai dalam perjalanan untuk beraya di Kuala Nerus dari rumah mereka di Kangar, Perlis.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, van Toyota Hiace Asmah dikatakan tiba-tiba hiIang kawaIan lalu terba bas ke kiri jalan.

“Van dinaiki mereka kemudiannya terjtuh ke dalam parlt sehingga menyebabkannya re muk,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Afandi berkata, Muhammad Aidil Fitri disahkan mninggaI dunia ketika menerima rawatan di Unit Kecemasan, Hospital Setiu di sini, pada 8.30 pagi.

“Kesemua tujuh mngsa yang ced era menerima rwatan di wa.d hspital sama.

“Ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga encik osman. Moga tabah mnghadapi ujian bsar ini. Moga kesemua anak2 dan isteri yang prah cepat smbuh. Al fatihah buat adik Aidil fitri si wildan syurga.

Sumber: hm