Semasa

‘Angkara Mgntuk..’ lbu Dan Anak MninggaI Dlm Nhas 5 Kenderaan Otw Pulang Dari Beraya.

JEMPOL – Dua beranak ma ut dalam nhas membabitkan lima buah kenderaan termasuk lori di Jalan Besar Felda Palong 4, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.50 malam itu, penumpang belakang kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Avanza iaitu Mohd Azharruddin Azmee, 34, dan ibunya, Nor Rohaini Masri, 62, masing-masing cede ra di kepala disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Difahamkan, mngsa sekeluarga dalam perjalanan pulang ke rumah mereka dari Gemas ke Palong 12.

Ketua PoIis Daerah Jempol, Superintendan Hoo Chang Hook berkata, kemaIangan membabitkan empat buah kenderaan pelbagai guna (MPV) iaitu dua Proton Exora dan dua Toyota Avanza serta sebuah lori jenis Nissan UD.

Menurutnya, berdasarkan si.asatan awal, kemaIangan berlaku apabila sebuah Proton Exora yang dipandu oleh wanita berusia 35 tahun dalam perjalanan pulang beraya dari Dungun, Terengganu dan hendak balik ke Melaka melalui jalan Palong.

“Setiba di tempat kejadian, pemandu MPV berkenaan dipercayai mengntuk dan keIetihan telah hiIang kawaIan lalu meIanggar tayar belakang sebelah kanan lori yang datang dari arah bertntangan.

“Proton Exora berkenaan kemudiannya telah berIanggar dengan tiga buah lagi kenderaan iaitu dua buah Toyota Avanza dan sebuah lagi Proton Exora dari arah bertntangan,”katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Al fatihah

Sumber:KOSMO! ONLINE