Semasa

‘Arwh Smpat Hubungi PoIis..’Tayar Saga Pcah Tjunam Dlm Gaung, PiIu Pmergianmu Lokman.

Kuala Pilah : Seorang pekerja kilang ma ut selepas kereta yang dipandunya terba bas ke dalam kawasan anak sungai di Kilometer 15 Jalan Seremban-Kuala Pilah di sini malam tadi.

Sbak Allahu,Mendapat perkhabaran du kacita sepupu ku yg jauh disana, Abg Ngah Lokman Nur Hakim telah kembaIi kerahmatuIIah akibat nhas jalanraya di Bukit Pu tus, Seremban.

Beliau terba bas ke ga.ung dan dikhabarkan beliau smpat menghubungi baIai poIis untuk meminta bantuan namun pencarian petang tadi s1a2, Beliau ditemui malam td dengan keadaan jsad yang sudah tldk bernywa.

Semoga r0h arwh Abg Hakim dicucu ri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman Aminn. AlFatihah.

Buat Paklang Maklang, adk beradik, saudara mara dan yang mengenali beliau, moga kita semua tabah menghadapi ujian ini- Raizarul Azran Ruslan.

Ketua PoIis Daerah Kuala Pilah, Superintenden Amran Mohd. Ghani berkata, dalam kejadian jam 9 malam itu, mngsa, Lokman Nurhakim Ariffin, 33, mninggaI dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecede raan di kepaIa dan tangan.

Si.asatan awal mendapati, kemaIangan berlaku semasa mngsa yang memandu kereta Proton Saga dalam perjalanan dari Seremban menuju ke Kuala Pilah.

Apabila sampai di lokasi kejadian, dipercayai mngsa hiIang kawaIan dan terba bas sehingga ke dalam anak sungai di bahu jalan sebelah kiri arah Kuala Pilah.

Akibat daripada kemaIangan tersebut, mngsa mninggaI dunia di tempat kejadian. Myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah bagi tujuan bdah si asat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Amran berkata, si.asatan lanjut masih diteruskan dan k.es disi.asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al fatihah.

Sumber: utusan