Semasa

‘BeIIa Msih Trauma..’ Tindakan Rina Harun Bawa Rmai Wrtawan Jmpa Adik BeIIa Dihntam Ntizen.

K.es pende raan melihatkan seorang remaja sindr0m d0wn, adik Bella sedang rancak dibualkan di media sosi4l apabila makin hari banyak pendedahan oleh saksi yang sungguh menya.yat hati.

Lebih mendapat perhatian apabila Tunku Mahkota Johor (TMJ) turut tampil bersuara bagi memastikan ke.s tersebut mendapat keadilan selayaknya memandangkan pihak Orang Kena Tduh (0KT) tampil dengan 10 orang pe.guam bagi mewakili dirinya.

Ek0ran itu, dilihat Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun mulai turun padang dan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung kesudiannya bersama-sama untuk bekerjasama bagi memastikan pembeIaan untuk adik Bella.

Namun begitu, hasrat murni tersebut dih.entam truk oleh warganet kerana dikatakan Iewat bertindak bagi membeIa nasib remaja sindr0m d0wn, Bella.

Rina Harun dih.entam lagi!

Tidak cukup dikr1tik selepas mengeluarkan kenyataan tersebut, Datuk Seri Rina Harun atau lebih mesra disapa Rina Harun itu sekali lagi menjadi mngsa kr1tikan warga Twitter pada hari ini.

Menerusi video dikongsikan pada ciapan yang dimuat naik oleh Syed Akramin, kelihatan Rina dilihat telah melawat Bella yang berada di sebuah hspital.

Tambahnya, tindakan tersebut sangatlah tidak berasas dan truk kerana reaksi reaksi yang ditunjukkan oleh adik Bella ternyata dia masih tra.uma dengan lnsiden yang berlaku kepada dirinya.

Video:

Bella tu belum lagi bersedia nak jumpa orang luar, pastu you datang bawak reporters, videographers, photographers bagai.. takut la budak tu..

Aduuuhh.. masa potong usus, terbuang akal sekali ke..? pic.twitter.com/osrkiYagAp

— 🏴🏴🏴 (@wahidahu55ain) April 17, 2022

Ter.uk betul Rina Harun ni. Adik Bella tu masih tra.uma, dari cara dia pegang tangan nurse tu pun kita dapat rasakan perasaan tkut dia.

Bawa media, semua itu cuma publisiti.

Pada masa yang sama, pemuda itu mengatakan tindakan Rina Harun membawa pengamal media seperti wartawan dan jurugambar semasa sesi lawatan ke hspital tersebut hanyalah mencari publisiti semata-mata.

“Yang kau bawa dia keluar jumpa photographer kenapa? Kau tak ada hati perutkah? Semua untuk publisiti diri kau sahaja tnpa fikir orang lain.” tulisnya.

“Bella beIum bersedia nak jumpa orang luar”

Menjengah ke ruangan komen rata-rata netizen menyeIar tindakan Rina Harun dengan mengatakan adik Bella masih beIum bersedia untuk berjumpa dengan orang luar.

Ini dapat dilihat remaja itu tldak selesa apabila dibawa keluar dan berhadapan dengan para wartawan dan jurugambar yang mengetik kamera bersama flash.

Tengoklah cara Bella peIuk tangan jururawat tu.

Lebih ketara lagi, terdapat netizen mengatakan reaksi adik Bella memeIuk tangan jururawat jelas menunjukkan dia tldak selesa dengan tindakan tersebut.

Tidak kisahlah jika Datuk Seri Rina Harun mahu menunjukkan dirinya menjalankan tugas dan peranan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, namun diminta menjaga privasi dan perasaan adik Bella.

Sumber: Twitter @SyedAkramin, @wahidahu55ain