Semasa

‘Berakhir Penderitaanmu Syg..’ Kanak2 Hidap Knser Otak MninggaI Pada 1 Syawal.

Sebelum ini, tular di media sosial beberapa keping gambar menunjukan seorang kanak-kanak perempuan dipakaikan baju raya lebih awal dan bergambar bersama adik-beradik yang lain dalam keadaan dirinya yang ku.rang sihat.

Menerusi perkongsian dari Facebook bapanya, Rashidee Abd Rashid, adik Raudhatus Solehah binti Mohamad Rashidee telah menghldap knser 0tak kr0nik dan keadaannya begitu Iemah.

Pakaikan baju raya buat anak.

Jadi, mereka sekeluarga menunaikan hasrat anak tersayang yang ingin memakai baju raya dan bergambar bersama adik beradiknya.

Dalam kapsyen yang ditinggaIkan Rashidee, dia menyatakan andai hari tersebut merupakan hari terakhir anaknya di dunia, sekurangnya mereka tldak berasa raIat kerana sudah memakaikan pakaian raya kepadanya.

Anak prgi pada 1 Syawal.

Kua.sa Allah S.W.T lebih hebat dari segalanya. Pada 1 Syawal yang lalu, Rashidee telah memaklumkan yang anak tersayang sudahpun dijmput oleh Maha Penciptanya sekitar jam 12 tengahari.

Perkongsian tersebut pastinya begitu menyntuh hati andai ada yang mengikuti perkembangan kesihatan kanak-kanak tersebut sejak setahun lalu selepas disahkan menghldap ketu.mbuhan dalam 0tak.

Dalam perkongsian ringkas Rashidee, dia menulis yang anaknya ada meminta memakai baju raya berwarna putih dan Allah menunaikan hasrat tersebut.

“Kakak meminta Baju Raya Berwarna Putih” Alhamdulillah Allah tunaikan permintaan Kakak,”tulisnya.

Reda dengan pemerg1an anak sulung.

Menerusi mu.at naik yang berbeza, bapa kepada allahyrham juga sempat mengucapkan terima kasih yang tldak terhingga kepada semua yang mengikuti perkembangan Raudhatus Solehah dan tak hnti mendoakan agar Allah S.W.T mengangkat rasa saklt yang dihldapi.

Jelasnya, dia sekeluarga reda dengan ketentuan daripada Maha Pencipta dan mengucapkan rasa syukur yang tidak terhingga kerana kelahiran puteri sulungnya itu memberikannya satu pengajaran yang cukup besar dalam memikuI tanggungjawab sebagai orang tua.

Semoga anak hebat itu menjadi penyebab ibu bapa dan adik-beradik yang lain sama-sama menuju ke syurga firdausi kelak. Salam tkziah buat keluarga.

Sumber: Facebook Rashidee Abd Rashid