Semasa

‘Btapa LuIuhnya Hati lbu..’Pelajar Tingktn 1 MninggaI Dirmpuh Dan DiSeret Sjauh 20 Meter.

DUNGUN: Seorang pelajar perempuan ma.ut selepas motosikal yang ditungganginya terbabit kemaIangan dengan sebuah pacuan empat roda di Kilometer 1, Jalan Tok Kah-Jerangau, dekat Alur Mak Bah, dekat sini, petang tadi.

Dalam nhas kira-kira jam 6.30 petang itu, Nurul Zahirah Aqrima Mohamad Yasin, 13, ma.ut di tempat kejadian akibat parah pada kepala dan anggo.ta badan.

Kejadian itu dipercayai berlaku ketika mngsa yang menunggang motosikal dari Kampung Alur Mak Bah dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Tok Kah.

Mngsa dikatakan keluar dari sebuah slmpang tiga di situ dengan secara tiba-tiba sebelum dirmpuh pacuan empat roda terbabit lalu menye.ret mngsa kira-kira 20 meter.

Ibu mngsa, Maizan Yaacob, 47, berkata anaknya itu tldak pernah menunggang motosikal keluar dari kawasan kampungnya.

Katanya, Nurul Zahirah meminta izin darinya untuk menunggang motosikal ke kedai berhampiran, kira-kira jam 3 petang.

“Saya tunggu Iama dia tak balik dan saya saya dah rasa peIik sebelum dihubungi penduduk kampung yang memaklumkan anak terbabit kemaIangan.

“Saya ingat kemaIangan kecil dan sebaik tiba di tempat kejadian, re.muk hati saya apabila melihat jsadnya terbjur kaku,” katanya.

Katanya, anaknya itu yang adalah pelajar Sekolah Menengah Pulau Serai rupanya pergi ke sekolah untuk menyertai latihan sukan.

“Dia sempat menghantar rakannya di Kampung Alur Mak Bah dan ketika dalam perjalanan pulang, dia terbabit kemaIangan itu.

“Saya tak pernah benarkan dia menunggang motosikal keluar dari kawasan rumah, jika saya tahu dia nak ke sekolah, saya pasti akan hantarnya,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima Iaporan berhubung kemalangan itu.

Katanya, myat mangsa dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk si.asatan lanjut dan ke.s disi.asat mengikut sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan APJ 1987.

Salam tkziah buat keluarga adik Nurul Zahirah Aqrima Mohamad Yassin. Moga tabah atas pemerg1an anak tersayang. Al fatihah

Sumber: bh