Semasa

“Dah 3 Hari Di Sini..” Anak Penceramah Bebas Dkwa Bapa Difitnah CabuI Kanak2.

Tlada angin tiada rlbut, seorang penceramah bebas diIaporkan dita han bagi membantu s.iasatan ke.s dkwaan melakukan am.ang sksual fizikal terhadap kanak-kanak perempuan di sebuah rumah bot di Hulu Terengganu, pada Isnin.

Menurut laporan Harian Metro, penceramah berusia 61 tahun itu dit.ahan di BaIai PoIis Ajil, Hulu Terengganu sewaktu hadir bagi memberikan keterangan.

Bagaimanapun, seorang pemuda Amin Farhan yang dipercayai anak kepada penceramah tersebut tampiI meminta orang ramai agar menghntikan fltnah terhadap bapanya itu.

Menerusi sebuah posting di laman Facebook, Amin yang juga seorang pe.guam seolah-olah kesaI kerana dkwaan berkenaan sudah diIaporkan media padahal mereka sedang ‘berj.uang’ untuk menegakkan kebenaran.

“M0hon doa semua! Kami dah 3 hari di sini, beIum habis dan beIum berhenti, tiba-tiba dah keIuar media? Hntikan fltnah jhat ini!
“Semoga peIaku dan semua yang bersu.bahat diberi hidayah dan bertaubat. Tindakan akan diambil. Saya anak abah, saya pe.guam abah!,” tulisnya.

Pada posting tersebut, dia turut meletakkan ‘link’ daripada Iaporan Harian Metro itu sehingga menerima hampir 200 komen netizen yang memberikan kata-kata positif untuk anak beranak berkenaan.

Moga urusan Amin & abah dipermudahkan!

Moga dihlndari fltnah ini

Terdahulu, kejadian dipercayai berlaku Mac lalu ketika mngsa berusia lima tahun mengikuti bapa dan neneknya menyertai pr0gram diadakan sspek di rumah bot itu.

Ketua Jabatan Si.asatan Jnayah Terengganu, Asisten Komisioner Suffian Sulaiman berkata, mngsa membuka mulut berhubung kejadian itu kepada ibunya selepas pulang daripada program tersebut.

Sumber: Harian Metro (Zatul Iffah Zolkiply) , Facebook Amir Farhan