Semasa

“Dah Kna MAki Baru Semua Staf Keluar..” -Netizen Puas Hati Tengok Cara Lelaki Ini ‘Sound’

Baru-baru ini tular di laman Twltter, video memaparkan seorang lelaki yang mengamuk ketika berurusan di sebuah kaunter kerajaan telah mendapat perhatian daripada orang ramai.

Menerusi video tersebut, dilihat lelaki berbangsa india itu menjerlt-jerlt memrahi staf di kaunter berkenaan dan menepuk-nepuk meja sambil cuba ditenangkan oleh rakannya.

Difahamkan, dia sudah lama menunggu nombor gilirannya namun apabila sampai di kaunter, dia tidak dapat menyelesaikan urusannya akibat msalah system down dan kekurangan staf pekerja.

Ramai datang pukul 2, pukul 10 30 ambik nombor, you kena tambah orang la Bkan masalah saya, saya bayar.

Malah, lelaki itu turut sudah berulang kali datang ke pejabat tersebut untuk menjelaskan pembayaran bil namun disuruh pulang.

Berapa kali saya nak pergi balik pergi balik? Saya manusia bkan blnatang Jgn buat saya macam blnatang Bukan dekat rumah saya.

Gini la deal dengan mana2 agensi gomen! Bila ada org buat kecoh, eh sume org kat belakang tu keluar ramai plak org.. counter bukak 2 je. Kalau aku pon angin, amik no pkul 10, kene panggil pkul 2.. lps tu srh balik xle bayar bill sbb system down pukimmmmmmmmmmmmmm pic.twitter.com/SwnOR8Xh61

— rulduff

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen seperti memahami perasaan lelaki berkenaan dan malah berterima kasih kepadanya kerana menyuarakan perkara tersebut yang sering dilalui oleh rakyat Malaysia.

“Dah kena mrah baru semua staf keluar, tadi kata tk cukup,” tulis seorang netlzen.

“Bagus brother ni.. dia bersuara untuk kita semua yang menunggu macam tk ada kerja lain nak buat.. tu belum yang duduk jauh semata-mata nak pergi menunggu dekat kaunter,” tulis seorang pengguna TlkTok.

Dalam kenyataan itu juga, APAD turut memaklumkan bilangan pelanggan mereka bertambah selepas penutupan beberapa pejabat di UTC.

APAD turut menasihati orang ramai agar datang lebih awal bagi kelancaran urusan di kaunter.