Semasa

‘Damailah Di AIam Sana..’ Ustazah Masyitoh Dan 2 Ank Ditemukn Iemas Kereta Tjunam Sungai KetiI.

BALlNG – Seorang guru agama dan dua anak lelakinya ditemukan Iemas selepas kereta dinaiki mereka terba.bas lalu terju.nam ke dalam Sungai Ketil dalam kejadian di Kampung Pantai Cicar, Kuala Ketil di sini pada petang semalam.

Kejadian kira-kira jam 6.30 petang itu mengakibatkan kereta dinaiki mngsa, Masyit0h Ibrahim, 37, seorang guru agama bersama dua anaknya iaitu Mohd. Zlyad Zikri Sharudin, 7, dan Mohd. Zlyad Haziq, 5, dihnyutkan ar.us deras.

Guru agama tersebut dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah di Sungai Petani selepas menyertai gotong-royong di Sekolah Kebangsaan Kampung Selarong di Kuala Ketil di sini.

Menurut sumber, jsad tiga beranak itu ditemui di dalam kereta yang tenggeIam.

Semalam media meIaporkan tiga beranak terbabit dikhuati.ri Iemas selepas kereta dipandu Masyitoh terju.nam ke dalam sungai Kuala Ketil.

Timbalan Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kedah, Penolong Pesuruhjaya Bomba Syufa’at Kamaron memberitahu, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada jam 6.42 petang tadi.

“Kejadian melibatkan sebuah kereta jenis Proton Persona yang disya.ki dinaiki tiga mngsa dan terdapat serpi.han bumper kereta tersebut ditemui di bahu jalan,” katanya di sini hari ini.

Katanya, keadaan sungai berarus de.ras dengan lebar kira-kira 100 meter, tinggi tebing tiga meter dan kedalaman melebihi tiga meter.

“Tindakan anggota penyelamat membuat penca.rian di permukaan dan belum dapat mengesan kedudukan kereta tersebut.

“Penduduk kampung juga membantu menyusuri sungai bagi membantu operasi pencarian,” ujarnya.

Sementara itu, suami mngsa, Sharudin Aziz, 51, dia berharap isteri dan dua anak lelakinya dapat ditemui dengan segera.

“Anak sulung kami yang berusia 10 tahun terselamat kerana berada bersama saya ketika kejadian,” tambahnya

Salam tkziah buat suami dan satu satunya anak yang tinggaI. Semoga kuat dan tabah diatas kehiIangan 3 insan tersayang sekaligus. Al fatihah.

Sumber : KOSMO! ONLINE