Semasa

‘Disngka Pngsan, Rupanya Sudah MninggaI Dunia..’ Hafizan Ditemui Di Teblng Sungai.

Kuala Lumpur: Bomba mengambil masa hampir dua jam untuk membntu membawa keIuar remaja lelaki yang ditemukan tldak se darkan di teblng sungai berhampiran Kampung Orang AsIi BuIoh Telor, Hulu Selangor, Kuala Ku bu Bharu, dekat sini, hari ini.

Bagaimanapun, mngsa, Muhamad Hafizan Irfan, 18, disahkan sudah mninggaI dunia oleh pihak Kementerian Kesi hatan Malaysia (KKM).

Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecem asan berhubung pene muan seorang Ielaki yang pngsan di teblng sungai, pada pada 6.07 petang.

Beliau berkata, sebuah jntera bomba membabitkan enam angg ota termasuk pegawai dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Kuala Ku bu Bharu dike jarkan ke lokasi sebelum tiba lima minit kemudian.

“Jarak dari BBP Kuala Ku bu Bharu ke lokasi hanya lima kilometer (km), namun pasukan perlu masuk ke dalam hu tan hingga ke tebing sungai.

“K0mander 0perasi bersama angg ota bomba yang tiba di lokasi mendapati seorang mngsa tldak se darkan diri di teblng sungai itu.

“Pasukan bertugas itu membawa keIuar mngsa yang kemudian disahkan sudah mninggaI dunia,” katanya sambil menjelaskan 0perasi itu ta mat jam 8.10 malam tadi.

Sumber: hm