Semasa

GeIagat Lelaki Berjubah Mnunggang Motosikal Sambil ‘berdoa’ Undng Perhatian Ntizen

PETALING JAYA – GeIagat seorang lelaki menunggang motosikal sambil tangannya dilihat seperti ‘berdoa’ telah menarik perhatian pengguna jalan raya.

Aks1 lelaki lengkap berjubah itu mengingatkan orang ramai tentang bait-bait lagu ‘Cinta Sampai Mat1’ nyanyian artis negara jiran yang kini trending menerusi lirik ‘dengarkanlah disepanjang malam aku berdoa’.

Lebih membaha.yakan, lelaki tersebut tldak memakai topi keledar dan hanya memakai serban menutupi kepaIanya.

Difahamkan aks1 tersebut dirakam oleh seorang pengguna jalan raya, bagaimanapun tidak dinyatakan dengan tepat lokasi dan tarikh ia dirakam.

Menerusi klip video berdurasi 25 saat itu, kelihatan lelaki terbabit tldak memegang ‘handle’ motosikal kerana kedua-dua tanganya dilihat seperti berd0a.

Video:

Walaupun tidak mengawaI motosikal dengan ‘baik’, namun kenderaan itu meIuncur laju dan keadaan jalan ketika itu juga tidak se.sak.

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna terhibur dengan aks1 lelaki berkenaan dan pelbagi komen ‘nakaI’ telah ditinggaIkan mereka.

“D0a tak ada roadbIock (seka.tan jalan raya), roadtax (cukai jalan) dah matl,”tulis Pak Brandon Ash.

Turut mninggaIkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Mat R0ck Jalanan.

“Aks1 ini mengingatkan saya masa mula-mula dapat motosikal dulu, selalu Iepas tangan untuk mengimbang bdan, sekali acc1dent (kemaIangan) lepas tu serik,”katanya.

Sumber:KOSMO! ONLINE