Semasa

“Haiqal, lbu Dh Blik..”, Anak ‘Prgi’ Lps 2 Hari Hntar Tunai Haji, Tngisan Iringi Kpulangan lbu.

KehiIangan ahli keluarga adalah satu kenyataan yang memer1tkan bagi setiap insan yang bergelar manusia. Namun, kenyataan itu tetap perlu ‘diteIan’ dan reda dengan apa yang telah tertulis. Ia hakikat kehidupan yang t1ada sesiapa pun mampu tep1s.

Namun, kata orang, ibu bapa yang kehiIangan anak merupakan satu perasaan yang lebih memer1tkan. Manakan tidak, sudah pasti harapan ibu dan ayah di dunia ini ingin melihat anak-anak mereka tumbuh dewasa dan menjadi insan yang berguna.

Melihat buah hati mereka prgi sebelum mereka sememang mninggaIkan kesan yang amat mendalam buat mereka yang bergelar ibu bapa. Lebih-lebih lagi jika mereka tldak sempat melihat raut wajah cinta hati mereka buat kali yang terakhir.

Begitulah kisah yang dikongsikan oleh seorang individu mengenai kakaknya yang kehiIangan anak dalam sebuah kemaIangan jalan raya ketika berada di Tanah Suci Makkah untuk menunaikan ibadah haji.

Menurut video yang dikongsikan oleh pengguna Tiktok @ellellell7, kepulangan kakaknya, Hajjah Norzaini Binti Haji Akasah dari menunaikan Haji dari Tanah Suci diiringi dengan air mata yang bercu.curan dan perlu menerima kenyataan bahawa kali ini hanya empat orang sahaja anaknya yang datang menyambut.

Sebelum ini, Hajjah Norzaini dihantar untuk ‘terbang’ ke Tanah Suci lengkap bersama-sama lima orang anaknya termasuk Muhammad Azizul yang diIaporkan mninggaI dunia dalam nhas jalan raya setelah dua hari ibunya berada di Makkah.

Dua hari sebelum kejadian, Arwh Azizul sempat melaungkan Azan sebelum menghantar ibunya ke lapangan terbang.

Video:

Kini, setelah hampir sebulan di Tanah Suci dan lengkap melaksanakan semua perkara haji, si ibu pulang kembali ke tanah air untuk menemui anak-anak yang dikasihi. T1ada kata yang dapat menggambarkan perasaan si ibu, hanya a1r mata di wajah menjadi saksi.

Semoga keluarga ini tabah dengan ujian yang mendatang dan tkziah juga diucapkan kepada mereka sekeluarga. Semoga arwh ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.Aminn.

Video:

Sumber: Ellellell7,