Semasa

“Hampir 3 Minggu Tak Dapat Lihat Wajah Suami Akibat Sihir” -Sebak! Mengalir Air Mata Suami Isteri Selepas Semuanya Sembuh

SIH1R adalah ilmu berkaitan perbuatan halus melalui pertolongan makhluk ghaib sama ada syaitan atau jin yang lebih berfokus kepada perbuatan untuk meny4kiti, memud4ratkan atau mengelirukan manusia.

Banyak peristiwa yang memaparkan tentang penangan ilmu s1hir termasuk menggunakan svsuk dan jampi serapah untuk kelihatan cantik, menggunakan ilmu hit4m untuk memisahkan suami isteri, ilmu puk4u dan s4ntau untuk meng4niaya orang lain selain mendatangkan penyakit ment4l dan fizikal kepada m4ngsa.

Ilmu sih1r yang dituju kepada seseorang dilakukan menerusi pelbagai pendekatan sama ada menggunakan gambar m4ngsa, kuku, rambut dan sebagainya.

Terbaru, seorang pengguna Instagram yang bernama Wan Zariffin berkongsi satu video yang ibunya baru sahaja pulih dari perbuatan kej1 sih1r. Menurutnya di ruangan kapsyen, ibunya sudah hampir 3 minggu tidak dapat melihat wajah ayahnya.

Video

Alhamdulillah ibunya berjaya pulih dengan bantuan dan rawatan ustaz. Video perkongsiannya itu telah meraih hampir 300 000 tontonan dan lebih 6000 tanda suka.

Rata-rata netizen bersimpati dengan kejadian tersebut dan turut mendoakan kita semua dilindungi daripada perbuatan kej1 sih1r.

Komen Netizen