Semasa

HiIang Sejak Seminggu Lalu, Adik Eric Rupa2nya Telah Dibnuh, Myatnya Dibuang.

Kuching: Kanak-kanak lelaki, Eric Chang Wei Jie, 4, yang hiIang sejak Isnin lalu dipercayai dibu nuh dan myatnya dibu.ang ke Sungai Sarawak di Muara Tebas, di sini.

Ketua PoIis Daerah Kuching Asisten Komisioner Ahsmon Bajah dalam kenyataannya hari ini berkata, poIis mengkIasifikasikan semula k.es itu daripada Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 kepada Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membu nuh.

Menurut beliau, ia berikutan pena hanan dua sspek utama iaitu penjaga kanak-kanak terbabit di Jalan Daya Bintawa di sini dan tah anan re.man diteruskan bagi si asatan lanjut.

“Hari ini, usaha pencarian mngsa difokuskan di sekitar perairan Muara Tebas dengan bantuan PoIis Marin Wilayah 5 Sarawak, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia dan Agensi Penguatku asaan Maritim Malaysia.

“Saya menasihatkan orang ramai supaya tldak membuat sebarang spekuIasi berhubung ke.s ini memandangkan ia masih dalam si.asatan,” katanya dalam kenyataan itu.

Pada 7 Mac lalu, ibu Eric, Dynasty Chang Ka Hui, 25, membuat Iaporan poIis di BaIai PoIis Bintawa berhubung kehiIangan anak lelakinya itu pada 9.15 pagi.

Pengasuh kanak-kanak itu yang juga saIah seorang sspek menghubungi ibu mngsa dan mendkwa kanak-kanak itu hiIang di sekitar Bintawa Village.

Sumber: hm