Semasa

‘Hnya Doa Dari Jauh Buatmu Anak Soleh..’ Adik Haiqal MninggaI Tcmpak Atas Jln Raya.

MELAKA – Seorang remaja lelaki ma.ut selepas motosikal ditunggangi terlibat dalam nhas membabitkan dua buah kereta di persimpangan Kampung Bukit Gedong, Jalan Tanjung Kling, di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari itu, mngsa, Muhammad Azizul Haiqal Zulkefli, 19, mninggaI dunia di lokasi akibat keced.eraan prah di kepala.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Amran@Mohamad Zaki Omar berkata, ketika kejadian mngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha 135LC dalam perjalanan dari arah Tangga Batu menghala ke Tanjung Kling.

“Ketika dalam perjalanan, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara di hadapan mngsa pada jarak lebih kurang tiga buah kenderaan telah memberikan lampu lsyarat untuk masuk ke simpang kiri.

“Bagaimanapun tiba-tiba motosikal mngsa telah bergeseI di bahagian kanan kereta tersebut dan hiIang kawaIan sehingga meIanggar sebuah Proton Saga FLX dari arah bertntangan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Ujarnya, akibat kemaIangan itu, mngsa telah terpeIanting dan jtuh di atas jalan raya sebelum disahkan m.aut di lokasi oleh pegawai perubatan.

Salam tkziah buat keluarga haiqal. Moga tabah atas kehiIangan anak soleh. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE.