Semasa

‘Jmpa Di Syurga..’ Jnazah 9 Ber4nak Selamat Dikebu.mi Dlm Satu Iiang Iahad Dlm Suasana Hlba.

SHAH ALAM – Jnazah sembilan be ranak yang ma ut dalam kemaIangan berdekatan Hentian Rehat dan Rwat (R&R) USJ, Lebuh Raya ELITE, dekat sini, kelmarin selamat dikebu mikan dalam satu kbur hari ini.

Urusan pengebu mian kesemua jnazah di Tanah Perku buran Islam Sksyen 21 di sini, itu seIesai kira-kira jam 1.30 petang tadi.

Jnazah termasuk empat yang posltif C0vld-19 dikeb umikan mengikut turutan usia bermula daripada Allahyrhamah Norul Naziah Buyong, 37, yang juga ibu kepada keluarga itu.

Ia diikuti anak sulung, Allahyrham Razarul Amin Abd. Razak, 17; Razatul Aliah, 16; Puteri Hidayah Abd Razak, 12; dan Muhamad Aizat Syazwan, 10.

Empat lagi anak suri rumah itu yang turut maut iaitu Allahyrham Muhamad Rolkaizat Rezky, 9; Muhamad Hidayat Hakimie, 7; Puteri Nur Ain Syalwana, 3; dan Muhammad Raid Fathi yang berusia 10 bulan.

Adik kepada Norul Naziah, Nurul Atika, 33, berkata keluarganya bersyukur kerana urusan pengebu mian berjaIan lancar dengan bntuan pelbagai pihak.

“Kami juga berterima kasih kerana semua jnazah dapat dikebu.mikan dengan sempurna dalam satu ku bur.

“Keluarga re da dengan ketentuan Ilahi dan mend0akan mereka ditempatkan dalam kalangan para solehah,” katanya ketika ditemui seIepas seIesai pengebu mian itu

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE.