Semasa

’K0nvoi Terakhir Fendi..’Suami Mningg4I, Dihmp4p Batu Jtuh Dari Iereng Bukit.

Raub: Seorang lelaki ma ut selepas terkena ba.tu yang terjtuh dari Iereng bukit di kepaIa sebelum motosikal ditun.gganginya terba bas di Kilometer 35.4 Jalan Tranum ke Bukit Fraser di sini, semalam.

Kejadian jam 3.10 petang itu berlaku ketika mngsa Nor Eaffendi Mohamad Samsi, 51, yang turut memb0nceng isterinya, Asfalillah Abu Hassan, 39, berkonvoi motosikal bersama 30 rakan dari Johor Bahru ke negeri ini.

Ketua PoIis Daerah Raub Superintendan Kama Azural Mohamed berkata, mngsa bersama rombongan konvoi motosikal itu bergerak dari Johor Bahru Jumaat lalu.

“Mereka menginap di Jerantut sebelum meneruskan perjalanan ke Wangsa Maju, Kuala Lumpur dan singgah ke Bukit Fraser sebelum kejadian berlaku.

“Menurut isteri mngsa, kejadian berlaku dengan pantas, dia hanya terdengar bunyi hen.takan k.uat di kepaIa suami motosikal mereka terba bas ke bahagian kanan jalan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Kama Azural berkata, pasukan perub atan yang tiba di lokasi kejadian mengesahkan mngsa mninggaaI dunia, manakala isterinya cede.ra ringan.

Katanya, maLyat mangsa dihantar ke f0rensik Hspital Raub untuk be dah si asat dan disahkan negatlf C0vld-19.

“Hasil be dah si asat mendapati punca kemat1an akibat penda rahan di 0tak dengan tempu rung kepaIa re.tak,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah