Semasa

‘Kami Tak Main2..’ Dkwa Ank 15 Bln MninggaI Dije.rut, PoIis SangkaI Dkwaan Bapa Mngsa.

Seremban: PoIis menyangkaI dkwaan ibu bapa bay1 yang mninggaI dunia ketika berada di pusat asuhan di Taman Nusari Aman, Bandar Sri Sendayan di sini, bulan lalu, bahawa si.asatan dijalankan poIis tidak teIus.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, poIis menjalankan si.asatan menyeluruh termasuk menggunakan bantuan Jabatan Perubatan F0rensik berhubung ke.s kemat1an bay1 perempuan berusia 15 bulan itu.

“PoIis si.asat bukan saja secara individu tetapi guna bantuan f0rensik yang melakukan si.asatan lebih tepat.

“Si.asatan ke.s sudah lengkap dan dihantar kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk tindakan lanjut. Apa arahan seterusnya saya tldak dapat ulas, kita tunggu saja,” katanya tadi.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas rasa tldak puas hati ibu bapa kepada bay1 terbabit yang meIuahkan perasaan di media sosi4l Facebook (FB) mendkwa anak mereka dije rut mat1 sebelum hantaran tuIar sejak malam kelmarin.

Tambah Nanda, sehingga kini poIis tldak menerima ad.uan rasmi daripada ibu bapa bay1 terbabit dan hanya mengetahui dkwaan itu melalui media sosi4l.

“Itu cuma an.ggapan bapa mngsa, kami tldak boleh kata apa. Dari sudut poIis, kami sudah menyi.asat secara terper1nci dengan merakam percakapan semua pihak berkaitan,” katanya.

Harian Metro pada 23 Februari lalu meIaporkan bay1, Nour Rania Asyifaa Yuseri ditemui tldak sedarkan diri selepas Iehernya tersngkut pada kain buaian pusat asuhan itu.

Dalam kejadian pada 3 petang itu, kanak-kanak terbabit sebelum itu ditldurkan di buaian di sebuah bilik oleh pengasuhnya.

Sumber: hm