Semasa

‘Kau Prgi Jua Anakku..’ Diba Hmbus Nfas Terakhir Di lCU Akibat DipukuI Teman LeIaki.

Balik PuIau : TuIar akan pemerg1an seorang gadis yang dikenali sebagai Yan Senr0se atau nama sebenarnya Nur Diyanah Haris.

Menerusi makIumat dari rakan-rakannya yang berIegar di media sosi4l, difahamkan gadis berkenaan dipukuI oleh teman lelaki yang dikenali sebagai Jamal.

Difahamkan, selepas kejadian dipukuI oleh teman lelakinya gqdis berkenaan mendapat rwatan di unit awatan rapi (lCU) di saIah sebuah Hspital di Penang namun tldak dapat diseIamatkan.

Media tempatan meIaporkan empat lelaki dit4han untuk membantu si.asatan berhubung ke.s seorang wanita disahkan mninggaI dunia akibat dipukuI dalam kejadian pada 2 April lalu.

Ketua PoIis Daerah Barat Daya, Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata, kesemua sspek yang berusia lingkungan 23 hingga 28 tahun itu dire.man sehingga 11 April ini.

Katanya, kesemua sspek termasuk teman Ielaki mngsa dita han untuk membantu si.asatan.

Mereka dithan di sekitar TeIuk Kumbar pada 3 dan 4 April, katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.

Menurutnya, poIis menerima satu Iaporan pada 10.39 malam, 2 April daripada seorang dktor dari Hspital Balik Pulau mengenai keadaan mngsa.

Mngsa yang berusia 20 tahun dike jarkan ke h0spital itu selepas tldak sedarkan diri dan kritikaI, Pemeriksaan Ianjut mendapati, terdapat kesan Iebam di kepaIa serta seluruh tbuhnya.

Mngsa kemudiannya dirujuk ke Hspital Pulau Pinang untuk rwatan Ianjut namun disahkan mninggaI dunia. Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 3O2 Kanun Ksksaaan kerana membnuh.

Salam tkziah. Al fatihah.