Semasa

‘Kau Prgi Jua Sygku..’lsteri MninggaI, Suami Prah Otw Ke Terengganu Bike Week.

Tanah Merah: Wanita mau.t selepas motosikal berkuasa tinggi dinaiki bersama suaminya terbab.as dalam kemaIangan di Bukit Bunga, di sini, semalam.

Mngsa, Sharipah Saad, 48, yang membonceng motosikal ditunggang suaminya Asmiran Dahari, 50, mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Jeli, kira-kira 2.30 petang.

Ketua PoIis Daerah Tanah Merah, Superintendan Wan Zulfikri Wan Othman berkata, dalam kejadian sekitar 11.30 pagi, suami isteri yang menaiki motosikal Kawasaki GTR1400 dari Pulau Pinang itu dipercayai dalam perjalanan ke Terengganu Bike Week di Kuala Terengganu.

“Apabila sampai di lokasi kejadian dipercayai sebuah kereta yang berada di hadapan motosikal mereka membr.ek kerana tiba di persimpangan lampu lsyarat.

“Tindakan itu menyebabkan penunggang motosikal mengeIak ke kiri dan terb.abas ke kiri jalan sebelum isterinya terjtuh menyebabkan mukanya terse.mbam ke atas permukaan jalan.

“Kedua-dua mngsa yang mengalami kecede.raan dibawa ke Hspital Jeli untuk mendapat rwatan dan wanita itu disahkan mninggaI dunia di hspitak kira-kira 2.30 petang semalam,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya, suami mngsa mengalami ptah tangan serta ced.era di bahagian bdan dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat encik Asmiran Dahari serta anak- anak. Moga kuat dan tabah atas pmergian isteri tercinta. Al fatihah

Sumber: hm