Semasa

‘Kau Prgi Jua Sygku..’ Stelah 1jam Dirwat Pmbantu Belia Dan Sukan Setiu MAut KmaIangan.

BACHOK – Seorang Pembantu Pegawai Belia di Setiu, Terengganu m.aut selepas motosikal berkuasa tinggi yang ditunggangnya bertmbung dengan sebuah kereta yang terb.abas di Kampung Teratak Pulai di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, Mohd. Azhar Awang,36, mninggaI dunia semasa menerima rwatan di Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kub.ang Kerian di sini kira-kira sejam kemudian.

Ketua PoIis Daerah Bachok, Superintendan Mohamad Ismail Jamaluddin berkata, s.iasatan awal mendapati, sebuah kereta jenis Honda Prelude yang dipandu seorang lelaki berusia 57 tahun bersama isterinya 31 tahun sedang perjalanan dari Kota Bharu ke rumah mereka di Cherang Ruku, Pasir Puteh.

Menurutnya, semasa tiba di lokasi kejadian, kereta tersebut dipercayai hiIang kawaIan dan terba.bas sebelum memasuki laluan bertntangan.

“lnsiden itu menyebabkan kereta tersebut mermpuh motosikal jenis Benelli TRK 502 yang dinaiki mngsa. Rmpuhan tersebut turut mengakibatkan kereta dan motosikal itu terb.abas ke dalam parlt di sebelah kanan jalan.

“Mngsa dibawa ke HUSM sebelum mninggaI dunia di hspital berkenaan. Pasangan suami isteri itu hanya mengalami kecede.raan ringan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Mengulas lanjut, menurut Mohamad Ismail, ujian saringan a1r kencing terhadap pemandu kereta mendapati lelaki itu negatlf ddah dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluaega abe har. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE.