Semasa

“Kereta merah tu kekasih dia..” -Dua wanita tercampak atas bonet kereta, gara-gara kejar kekasih curang

Sejak semalam, tular di media sosial terutamanya di Facebook apabila seorang pengguna memuat naik video rakaman dashcam dua orang wanita merempuh keretanya di lampu isyarat.

Rakaman dashcam wanita kemlangan

Menerusi perkongsian yang dibuat individu dikenali sebagai Syahir Yusof dua orang wanita yang menunggang motosikal Yamaha Ego dipercayai melnggar lampu isyarat berwarna merah sehingga melnggar Perodua Myvi miliknya.

Video tersebut tular dan di muat naik semula oleh warganet sehingga ditonton jutaan viewers.

Langgar lampu isyarat merah

Susulan daripada itu, menerus laporan dari Sinar Harian, Ketua P0lis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kejadian itu berlaku sekitar jam 2.20 petang pada Ahad lalu membabitkan seorang perempuan berusia 17 tahun bersama ibunya berusia 56 tahun.

Menurutnya, kemlangan itu berpunca daripada penunggang motosikal terbabit yang tldak mematuhi lampu isyarat merah menyebabkan pelnggaran berlaku dengan sebuah kereta jenis Perodua Myvi dipandu seorang jurutera berusia 27 tahun.

“Siasatan awal mendapati kemlangan berlaku semasa kereta yang dipandu lelaki terbabit dari arah Parit Buntar hendak balik ke Bandar Bharu, Kedah.

“Setibanya di lokasi, lampu isyarat telah hijau dan mngsa meneruskan perjalanan sebelum motosikal dinaiki dua wanita itu yang datang dari arah sebelah kanan melnggar bahagian tepi dipercayai tldak mematuhi lampu isyarat merah,” katanya

Punca nak kejar teman lelaki cvrang

Difahamkan, remaja perempuan itu melnggar lampu isyarat berwarna merah kerana mahu mengejar sebuah kenderaan lain yang dipercayai teman lelakinya apabila diketahui sedang berlaku cvrang dengan wanita lain.

Akibat daripada rempuhan bahagian tepi Perodua Myvi itu, penunggang motosikal tersebut telah terjatuh ke jalan manakala pemboncengnya tercampak ke bonet hadapan kereta tersebut.

Disebabkan pelnggaran itu juga penunggang dan pembonceng mengalami luka di kaki dan badan, manakala kereta mengalami ker0sakan di bahagian pintu, cermin hadapan serta lampu pecah.

Setakat ini Mazuki memaklumkan yang kertas siasatan telah dibuka.