Semasa

‘lbu Sayang Kakak..’Jsad Ku Nabila Akhirnya Ditemukn Iemas, lbu Tak Dpt Mnahan Sbak.

Kuala Krai: Myat terakhir mngsa Iemas di Sungai Pasir Kelang, Ku Nabila Ku Zaid, 15, ditemukan pada jarak satu kilometer dari lokasi remaja itu dipercayai hiIang selepas mandi di sungai berkenaan bersama dua sepupunya petang semalam.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Kuala Krai Deputi Superintendan Kamarulzaman Harun berkata, myat dijumpai tera.pung dan tersngkut dekat ba.tu di tengah sungai oleh pasukan penyelamat dan penduduk kampung pada 6.15 petang.

Katanya, myat dibawa ke Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai untuk dibdah si.asat.

“Dengan penemuan myat terakhir itu, kami menutup sepenuhnya operasi mencari dan menyeIamat (SAR) pada 7 petang tadi,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Harian Metro semalam meIaporkan, tiga remaja warga Thailand membabitkan dua perempuan dan seorang lelaki hiIang selepas mandi di sungai itu sebaik selesai memancing berdekatan Pengkalan Feri Kelang Lama.

Ketika mandi, tiga remaja itu dibawa a.rus dan lnsiden dilihat saudara mereka yang kemudian meminta bantuan penduduk kampung untuk menyelamatkan mngsa.

Mngsa pertama, Nik Nabila Tuan Tengah, 15, ditemukan pada 6.30 petang, manakala mngsa kedua Nik Adib Tuan Tengah, 12, ditemukan 9 malam semalam sebelum myat terakhir, Ku Nabila ditemukan hari ini.

Sementara itu, ibu Ku Nabila, Miss Minawa Salleh, 41, mengakui su kar menerima hakikat kehiIangan anaknya itu, namun bersyukur sekurang-kurangnya jsad anaknya ditemukan walaupun sudah tldak bernywa lagi.

“Meskipun sdih kerana kehiIangan anak perempuan, saya bersyukur jsad Ku Nabila ditemukan dan pena.ntian kami sekeluarga sejak semalam akhirnya terjawab.

“Saya tidak dapat mena.han sbak apabila pasukan penyelamat memberitahu anak saya ditemukan dalam keadaan tldak bernywa.

“Sepanjang misi pencarian dijalankan, saya dan suami tidak p.utus-pu.tus berdoa semoga anak kami ditemukan, walaupun su.kar menerima hakikat Ku Nabila sudah tlada, kami perlu kuat dan menjadikan kejadian ini sebagai pengajaran untuk lebih berhati-hati selepas ini,” katanya.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: hm