Semasa

Lemas sehari sebeIum majIis sanding, maayat pemuda dibawa arus deras ditemui

Bencana banjir yang sudah berlarutan sejak  tiga empat hari kebelakangan ini di sesetengah tempat telahpun mengorbankan beberapa nyawa.

Kebanyakan daripada kes kematian yang dilaporkan berpunca kerana lemas dan dibawa arus banjir yang deras.

Hal ini samalah seperti seorang pemuda yang dikhuatiri lemas tempoh hari selepas dihanyutkan air banjir di Sungai Labu.

Muhammad Syafiq yang baru sahaja bernikah pada 12 Disember yang lalu sepatutnya melangsungkan persandingan pada 19 Disember namun lemas sebelum majlis.

Menerusi  perkongsian yang tular di media sosial, salah seorang ahli keluarga mangsa telah meminta orang ramai mendoakan agar mangsa ditemui dan perkara tersebut dimuat naik oleh pereka fesyen terkenal Malaysia selepas individu tersebut menghantar mesej di Instagram.

Pemilik Twitter yang dikenali @triizphoto itu memaklumkan yang ketika dia sampai ke lokasi persandingan, dia telah didatangi makcik kepada mangsa dengan memberitahu yang pengantin lelaki lemas.

Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian terkini KLIA United, mayat Muhammad Syafiq diberitahu sudah ditemui di Sungai Labu. Setakat ini jenazah telah dibawa ke Hospital Sepang untuk tindakan lanjut.

Muhammad Syafiq yang merupakan penduduk Kampung Baharu Lanjut, Sepang baru sahaja bernikah pada 12 Disember 2021 sebelum dihuatiri lemas pada 18 Disember 2021 iaitu sehari sebelum dia melangsungkan persandingan.

Salam takziah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arwah. Semoga tabah menghadapi dugaan ini. Alfatihah..

Kredit Ohmymedia

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah:

Sumber: Twitter @triizphoto, Facebook KLIA United