Semasa

“Lisa pun tak secantik saya” – Idam Wajah Bak Lisa Blackpink, Lucinta Luna Dedah Wajah Selepas Di Bedah

Penyanyi Indonesia Lucinta Luna akhirnya mendedahkan wajah baharunya di Instagram selepas menjalani pembedahan plastik semata-mata untuk kelihatan seperti idolanya — Lisa Manoban Blackpink.

“Doktor memberitahu saya bahawa dalam masa tiga bulan, muka saya akan sembuh sepenuhnya, dan ia akan menjadi lebih baik.

“Muka saya agak bengkak tetapi saya menunggu ia sembuh tidak lama lagi,” tulisnya di Instagram awal hari ini.

Walaupun penyanyi itu telah menerima pujian untuk penampilan baharunya dengan peminat memuji penampilannya yang lebih muda, dia juga menerima komen kebencian dengan ramai yang mengejek wajah baharunya.

“Muka saya nampak elok kan? Malah wajah sebenar Lisa tidak secantik saya,” katanya dalam temu bual YouTube.

“Saya artis Indonesia pertama yang menjalani prosedur seperti ini, saya peminat Lisa.”

Yang lain mengulas bahawa penyanyi itu tidak “kelihatan sempurna” manakala ramai yang mengatakan bahawa wajahnya kelihatan bengkak.

Lucinta took to Instagram to slam critics for mocking her new look. — Pictures via Instagram/lucintaluna_manjalita

Macam Tongmo?

Sesetengah peminat membandingkan penampilan Lucinta selepas pembedahan dengan pelakon Thailand yang sudah meninggal dunia Nida Patcharaveerapong yang lebih dikenali sebagai Tangmo Nida manakala yang lain mencipta istilah menghina untuknya — Lisa Blackpanther.

“Adakah dia tidak kelihatan seperti Tangmo?,” tulis seorang pengguna.

“Dia benar-benar kelihatan seperti Tangmo,” tulis seorang lagi..

Penyanyi Syukur itu menjadi tajuk utama di Indonesia selepas melancong ke Korea Selatan untuk menjalani pembedahan plastik pada 23 Mac untuk kelihatan seperti idola K-pop popular itu.