Semasa

‘lngat lbu Hingga Akhir Nfas..’Lukman Smpat Beri Nmbor Telefon lbu Sblm MninggaI.

Seremban: Seorang penunggang motosikal yang terbabit kemaIangan di Kilometer 270, Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan dekat sini, awal pagi tadi, sempat memberikan nombor telefon ibunya untuk dihubungi.

Lukman Hakim Ramlan, 22, dikatakan dalam perjalanan pulang ke kampungnya di Segamat, Johor dari kediaman rakannya di Shah Alam, Selangor sebelum terbabit kemaIangan jam 2.25 pagi.

Sepupunya, Nurafiq Safwan Abu Bakar, 30, berkata, Lukman Hakim tldak menunjukkan sebarang tanda peIik, namun sempat bertanya untuk meminjam motosikalnya untuk ke ibu negara.

“Arwh membantu saya menjual produk jualan langsung secara sambilan. Biasanya dia akan ambil dahulu produk dan membayarnya pada awal bulan tetapi kali ini, dia bayar lebih awal.

“Arwh ke Shah Alam kira-kira jam 9 malam tadi dengan menunggang motosikal untuk ke rumah rakannya sebelum berg.egas pulang ke Segamat kerana perlu bekerja hari ini,” katanya dihubungi.

Nurafiq Safwan berkata, berdasarkan makIumat, sepupunya itu dipercayai menjadi mngsa Ianggar Iari dan meminta orang ramai yang mempunyai makIumat mengenai kejadian supaya menghubunginya atau berhubung dengan polis.

“Individu di lokasi kejadian menemui dia dalam keadaan n.azak namun dia sempat memberikan nombor telefon ibunya kepada individu berkenaan.

“Saksi kejadian ini boleh hubungi ibu saudara di talian 011-35110706 atau saya di talian 011-63669558,” katanya.

Sementara itu, Pemangku Ketua PoIis Daerah Nilai Deputi Superintendan Mat Ghani Lateh berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila motosikal yang ditunggang mngsa dirmpuh dari belakang oleh kenderaan yang tidak dikenal-pasti.

“Akibatnya, mngsa mninggaI dunia di lokasi manakala kenderaan terbabit meIarikan diri dari lokasi. Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Saksi kejadian diminta menghubungi Pegawai Penyi.asat Trafik, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Nilai lnspektor Sharveen Raj di talian 014-21676424 bagi membantu si.asatan,” katanya.

Sumber: hm