Semasa

‘Maafkan Mama Syg..’ Anak 4 Tahun MninggaI Dunia Terjtuh Tlngkat 18 Kondominium.

KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun ma ut akibat terjtuh dari balkoni di tingkat 18, BIok B, Kondominium PV10, Jalan Danau Saujana 2, Setapak di sini pada Sabtu.

Ketua PoIis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, poIis menerima Iaporan daripada orang awam yang menemui mngsa sekitar jam 2 pagi.

“Mngsa seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun tinggaI di saIah satu unit di tingkat 18 kondominium tersebut. Mngsa telah jtuh dari balkoni tingkat 18 bangunan tersebut.

“Siasatan awal mendapati mngsa dibiarkan tidur bersndirian tnpa penga wasan manakala ibunya telah keluar dari rumah,” katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Beliau berkata, semasa kejadian, penghuni lain di kediaman terbabit sedang tidur di bilik masing-masing dan tldak menyedari mngsa ditinggaIkan bersendirian.

Katanya, myat mngsa dibawa ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) selepas disahkan mninggaI dunia oleh Penolong Pegawai Perubatan di lokasi kejadian.

“K.es disi asat mengikut Sksyen 31(1)(a), Akta Kanak-Kanak 2001 (Pengan1ayaan, pengaba1an, pembua.ngan atau pende dahan kanak-kanak).

“Pihak poIis menasihati ibu bapa agar tldak mninggaIkan anak-anak kecil bersendirian tnpa penga wasan kerana perbuatan itu boleh dianggap sebagai satu kecu aian di bawah Akta Kanak-kanak 2001,” katanya.

Salam tkziah al fatihah

Sumber: sinar