Semasa

‘Maafkn Kami Tak Dpt SeIamatkn..’ Sabri Ditemui Iemas Ktika Mndi Air Trjun Bsama Rkan.

LAWAS: Seorang jurujual ditemui Iemas ketika mandi di kawasan air ter.jun Rueb Ugui, Jalan Long Sebangang, Lawas pada Jumaat.

Dalam kejadian jam 2.10 petang itu, Mohammad Sabri Dumin, dari Kampung Batu Dua, Jalan Trusan dikatakan bersama tiga rakannya pergi ke kawasan air ter jun tersebut untuk mandi-manda.

Ketua PoIis Daerah Lawas DSP Sila Kadong berkata empat sekawan itu pergi ke kawasan air ter jun tersebut pada jam 12 tengah hari sebeIum mngsa pergi ke kawasan yang lebih dalam.

“Tldak Iama selepas itu rakan mngsa melihat mngsa terka pai-kap.ai tenggeIam timbuI di kawasan air ter.jun yang dalam.

“Ketiga-tiga rakan mngsa cuba untuk menyeIamatkan mngsa dengan menggunakan ka.yu panjang namun tldak berjaya dan usaha untuk membantu menyeIamatkan mngsa gagaI kerana kesemua mereka tldak tahu berenang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sila berkata rakan mngsa mendapatkan pertoIongan daripada penduduk berhampiran.

“Setelah mereka bertiga datang semula bersama orang kampung di kawasan air ter.jun tersebut mngsa sudah tera pung di atas air, orang kampung kemudiannya membantu membawa mngsa ke tepi teblng,” katanya lagi.

Katanya pasukan ambuIas Hspital Lawas yang tiba di lokasi kejadian mengesahkan mngsa sudah mninggaI dunia.

“Bomba Lawas turut berada di tempat kejadian dan membntu menga ngkat myat mngsa yang kemudiannya dibawa ke Hspital Lawas menggunakan kenderaan poIis untuk uj1an saringan C0VlD-19,” katanya lagi.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham Sabri Dumin. Semoga r0hnya dicucu.ri rahmat Allah. Al fatihah

Sumber: UB