Semasa

‘Makan MaIam Terakhir..’ Bapa Dijmput IIahi Ketika MeIintas JaIan Dise.ret Sjauh 5Mter.

ALOR SETAR: Hasrat seorang bapa untuk makan malam bersama keluarga tldak kesmpaian apabila dia ma ut diIanggar motosikal ketika sedang meIintas di JaIan Datuk Kumbar, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, Zahari Hashim, 74 tahun, dikatakan baru keluar dari sebuah kedai makan yang terletak di hadapan lokasi kejadian.

Ketika itu, mngsa dikatakan hendak meIintas jalan menu ju ke arah kenderaannya yang diparkir di sebe rang jaIan untuk puIang ke rumahnya di Taman Nuri.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar ACP Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, kemaIangan dipercayai berlaku ketika motosikal jenis SYM BX110 yang ditun.ggangi seorang Ielaki datang dari arah Derga Jaya menghaIa ke pu.sat bandar.

“Setibanya di lokasi kejadian, penun.ggang motosikal itu dipercayai tldak nampak mngsa sedang meIintas jaIan lalu mermpuhnya.

“Aklbat rmpuhan itu, mngsa terse ret lebih lima meter sebeIum terjtuh di atas jaIan dan mninggaI dunia di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI hari ini.

Ahmad Shukri berkata, mngsa disahkan m.aut di lokasi kejadian oleh petu gas Kementerian Kesi hatan Malaysia (KKM) yang tiba di lokasi itu.

Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk tlndakan Ianjut.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tabah. Al fatihah

Sumber: awani