Semasa

Pelakon Terkenal Azhan Rani KemaIangan. Ini Keadaan Terkini Beliau Yang Buat Ramai Sedih

Kuala Lumpur – Pelakon Azhan Rani mengalami t.ulang b.elikat p.ecah, t.ulang bahu dan r.usuk r.etak a.kibat kem.alangan motosikal di Jalan Templer, Petaling Jaya, Selangor, semalam.

Sedikit info, Azhan memulakan kerjaya awal sebagai pelakon teater pada 1994. Beliau seterusnya bergiat aktif dalam drama radio pada 2004, ketika berusia 28 tahun, di mana ketika itu hasrat beliau sekadar ingin mencuba dan mengetahui bagaimana drama radio dilakukan.

Sepanjang tempoh itu, beliau telah menjayakan sebanyak 100 drama radio. Penerbit drama radio RTM, Zuraida yang ketika itu kebetulan datang menonton teater lakonan beliau, Lantai T Pinkie. Beliau pertama kali tampil bergandingan bersama pelakon berpengalaman Jalaluddin Hassan.

Azhan yang menunggang motosikal berkuasa tinggi berlang.gar dengan sebuah lagi motorsikal dan mengalami kece.deraan t.eruk di beberapa anggota badan.

Rakan baik Azhan yang juga pelakon Beto Kusyairy ketika dihubungi berkata, ketika keja.dian Azhan dalam perjalanan ke lokasi penggambaran.

“Alhamdulillah Azhan kini berada dalam keadaan stabil dan sedang menerima r.awatan di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur.

“Ketika keja.dian Azhan terlebih dahulu dikejarkan ke H.ospital Selayang sebelum dipindahkan ke sebuah h.ospital swasta. Ketika dir.awat dia diberikan ubat tahan s.akit pada dos yang tinggi kerana menahan kes.akitan.

Kredit Gambar

“Setakat ini, apa yang saya dimaklumkan melalui ujian imbasan X-ray yang dijalankan, Azhan mengalami beberapa kece.deraan di anggota badan seperti t.ulang belikat p.ecah, t.ulang bahu dan r.usuk r.etak.

Kesemua kece.deraan yang dialami adalah di bahagian kiri badannya,” katanya.

Menurut Beto, Azhan juga masih menunggu laporan daripada ujian imbasan tomografi berkomputer atau CT Scan untuk mengenal pasti kec.ederaan lain yang mungkin berlaku terhadapnya.

“Setakat ini saya hanya mampu bercakap melalui telefon saja dengannya kerana pelawat belum boleh dibenarkan masuk kerana Azhan kini masih dalam bilik k.uarantin.

“Saya diberitahu Azhan masih menunggu laporan ujian CT Scan yang dijalankan untuk mengetahui kece.deraan yang dialami dengan lebih teliti. Harap-harap tiada kece.deraan yang tervk berlaku kepadanya.

“Kepada semua sahabat, kenalan dan wartawan yang cuba menghubunginya secara peribadi, Azhan mohon maaf kerana tak dapat nak jawab segala panggilan dan mesej untuk sementara waktu ini. Namun dia tetap menghargai segala perasaan ambil berat ke atas dirinya,” katanya.

Kredit : HM/IG