Semasa

’Mama HiIng Satu2nya Ank Ielaki..’ SukareIawan Dijmput IIahi 0tw Mbntu Mngsa Bnjir.

Klang : Seorang Ielaki mninggaI dunia apabila motosikal yang ditun ggang terlibat kemaIangan ketika dalam perjalanan membntu mngsa bnjir di Klang sabtu lalu sekitar jam 09.15 malam.

Kisah piIu ini dikongsi oleh Pengurusan Jnazah (UKVJ) melalui facebook Mr Wan Cai Official yang ditugaskan mengurus penge.bumian jnazah anak muda ini.

Rakan rakan UKVJ HQ baru selesai menguruskan jnazah Allahyrham Nazrin Al-Hafiz Samiaun,23, yang mninggaI dunia kemaIangan.

Jnazah yang kami bantu pengurusannya ini adalah saIah seorang sukareIawan yang terlibat dengan mi si bntuan bnjir, Motosikal yang ditun ggang oleh Allahyrham bersama seorang rakannya terba bas sewaktu dalam perjalanan membntu mngsa bnjir di PeIabuhan Klang.

Allahyrham dikatakan mninggaI dunia ditempat kejadian aklbat keced eraan prah dibahagian kepaIa, Kejadian maIang yang mera gut nywa anak muda berusia 23 tahun ini berlaku pada 25 disember sekitar 09.15 malam.

Jnazah anak muda berjlwa prihatin ini telah kami tuntut di Hspital Klang setelah pr0ses be.dah si asat selesai, Pengurusan mandi dan kfan serta solat kami dilakukan dibilik wakaf Jannatul Firdaus.

Jnzahnya telah kami bantu sehingga pr0ses pengebu mian selesai ditanah perkburan islam Selat Klang,Alhamdulillah, Allahyrham cuba memudahkan urusan mngsa bnjir dihari hari terakhir hldupnya.

Giliran kami memudahkan pengurusan terakhir untuk Allahyrham,
Biarpun niat Allahyrham ingin membantu tldak kesampaian,Tetapi kami percaya.

Kerana nlat hebat anak muda ini, Allah kirimkan kami untuk membantu menguruskan jnazahnya.

Sbak Iuahan ibu mngsa yang dikenali dengan nama Puan Zalawati Ramli,Assalamualaikum, Terima kasih kepada mereka semua yang meguruskan jnazah anak saya Nazrin Al-hafiz dari mula hingga akhir.

Semoga ibu bapa dan keluarga ini tabah atas kehiIangan satu2nya anak Ielaki yang tersayang. insan yang baik Allah sayang moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.