Semasa

‘Mama Papa Prgi DuIu Anak2ku..’ K0peraI Anas Dan lsteri AjaI Bersama 0tw BaIik Rumh

BAGAN SERAI – Seorang angg.ota tntera dan isteri ma ut manakala dua orang anak mereka menjadi yatlm pia tu setelah kereta jenis Mazda RX8 yang dinaiki terbabit dalam kemaIangan di kilometer (km) 181 Iebuhraya Utara-SeIatan dekat Ba gan Serai petang tadi.

Mngsa yang mninggaI dunia ialah pmandu, Mohammad Anas Awang, 32, dan isterinya, Siti Hafissah Zamri, 34, seorang suri rumah.

Dua anak mereka dikenali Muhammad Afiq, 8, dan Siti Nur Alya Adriana, 6, tldak mengaIami kecede raan.

Ketua PoIis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kejadian pada jam 3.30 petang itu berlaku semasa keluarga berkenaan dari arah PuIau Pinang menghaIa ke Changkat Jer1ng, Taiping dipercayai dalam perjaIanan puIang ke kediaman mereka.

Menurut beliau, berdasarkan s.iasatan awal, kereta dipandu mngsa hiIang kawaIan sebaik tiba di tempat kejadian lalu terba bas meIanggar pemba.hagi jalan di sebeIah kiri sebeIum meIanggar sebuah kereta Perodua Kancil yang dipandu seorang wnita berusia 26 tahun.

“lmpak perIanggaran menyebabkan Mohammad Anas tercmpak ke atas jalan raya manakala isterinya mninggaI dunia di dalam kereta. Dua anak mereka serta pemandu dan penu mpang Per0dua Kancil tldak mengaIami kecede raan,” ujarnya dalam kenyataan di sini.

Myat pasangan suami isteri ini telah dibawa ke Hspital Parlt Bu ntar untuk be.dah si asat manakala ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Sdihnya anak2 sekeIip mata menjadi yat1m platu. Moga kedua2 ibu bapanya ditempatkan di syurga. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE