Semasa

Seorang Lagi Artis Berbakat Besar Telah Pergi Selamanya, Semoga Arwh Sentiasa DirahmatiNya

Datuk Aziz M Osman telah memuatnaik status di laman instagramnya memberitahu berita kesedihan atas pemergian Allahyarham CD Rahman.

Beliau berkata:

“Adik angkat sy CD Rahman telah meninggal dunia, berikanlah sedekah Fatihah pada arwah bagi sesiapa yang mengenali beliau. 

Semoga kita ketemu di alam yg lain, Rahman. Berehatlah selepas kamu penat melalui pengalaman hidup kamu dalam dunia ini. Al Fatihah

PERGINYA SEORANG ANAK SENI TANAH AIR…

INNALILLAHIWAINNALILLAHIRAJIUN…

SALAM TAKZIAH DIUCAPKAN BUAT KELUARGA PELAKON HEBAT ALLAHYARHAM CD RAHMAN…

Pelakon CD Rahman Dikhabarkan Telah Meninggal Dunia atas (Faktor Kesihatan)…Allahyarham Merupakan Seorang Anak Seni Yang Berbakat Besar Dalam Industri Perfileman Negara Kita.

AL-FATIHAH BUAT ALLAHYARHAM CD RAHMAN…

بِسْـــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِاٌلرَّحِيْـــمِ…

أٌلحَمْدُلِلَّهِ رَبِ اٌلْعَلَمِينَ * اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْمِ * مَلِكِ يَوْمِ اٌلدِّيْنِ * إِيَّاكَ نَعْبُوْدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِيْنُ * إٌهْدِنَا الصِّرَطَ اٌلْمُسْتَقِيْمُ * صِرَطَ اٌلَّذِيْنَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِّمْ غَيْرِاٌلْمَغْضُبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ اٌلضَّآلِّينَ *

آمِـــــــــين…

Semoga Roh Arwah CD RAHMAN Ditempatkan Dikalangan Orang2 Yang Beriman…

اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن…

Siapa yang masih ingat lagi aksi kejar mengejar dalam filem Senario Lagi arahan Datuk Aziz M Osman, Wahid sebagai pencuri kereta termasuk jalan estate di mana terlihat sekumpulan indian mengalami kerosakan kereta.

Kebetulan mereka adalah rombongan pengantin lelaki yang stuck untuk menghadiri upacara majlis perkahwinan.

Ingat watak yang bercakap “kalau you setuju you jatuhkan kapala” itulah CD Rahman”

  

Pelbagai kenangan arwah dalam perfileman negara, sama ada watak komedi mahupun watak kekeluargaan.

Semoga beliau ditempatkan bersama mereka beriman. Al Fatihah

Sumber Kosmo, Artikel diterbitkan pada 5 Dec 2020 dan disiarkan semula supaya kita bersama dapat menyedekahkan doa dan alfatihah.

Semoga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah.
Salam takziah buat keluarga arwah.