Semasa

‘ Mohon Doakan Keadaannya 50-50 Sekarang..’ Penyanyi Ali XPDC Ditidurkan.

Kuala Lumpur: Penyanyi, Ali XPDC, 53, yang dimasukkan ke Hspital Ampang, Jumaat lalu terpksa ditidurkan hari ini selepas mengalami kesuk aran bernfas.

Isterinya, Sharifah Syarzana dalam satu kiriman suara kepada rakannya mem0hon semua peminat terutama rakan-rakan suaminya melakukan solat hajat dan bacaan Yassin untuk kesejahteraan Ali.

“Keadaannya 50 /50 sekarang. Minta adakan bacaan Yassin. Saya seorang menemaninya di hspital,” katanya.

Sementara itu, Facebook Sahabat XPDC turut memu at naik status terkini Ali kepada peminat mereka.

“Assalamualaikum. Perkembangan terkini saudara Ali XPDC setakat jam 7 malam hari ini. Ahli keluarga Ali minta semua doakan Ali supaya cepat smbuh.

“Keadaan Ali kalau ikutkan semakin sihat dan mula diajar buat aktiviti ringan dan dah boleh bercakap walaupun keadaan separuh badan beIah kanan masih Iemah. Tetapi petang tadi Ali mengalami ssak nfas dan hspital telah ‘tldurkan’ sementara buat masa ini. Walaupun pernafasan Ali sudah kembali normal tapi dia masih lagi di ditldurkan dan dipntau,” tulisnya.

Mereka turut memaklumkan Ali tldak dijngkiti C0vld-19, cuma sebelum ini dia diletakkan di wa.d saringan C0vld-19.

“Apapun beliau masih lagi tldak boleh menerima pelawat. Ahli keluarga minta semua peminat dan sahabat untuk doakan dan solat hajat untuk kesihatan Mohd Ali Ismail dikembalikan dan sihat seperti dulu,” katanya.

Terdahulu, Ali dike jarkan ke Hspital Ampang, Jumaat lalu apabila tiba-tiba didapati tldak bermaya ketika mahu makan selepas selesai berlatih di studio milik pemain bass XPDC, Eddie di Pandan Indah.

Mereka berlatih sebagai persiapan untuk Konsert Jualan Hltam 2022 yang akan berlangsung di Warisan Hall Studio, Banting pada 12 Mac ini.

Sumber: hm