Semasa

Mulianya Pmerg1anmu Mek..’ Mek Fatimah Temui AjaI Ktika Mlintas Jln PuIang Dari Surau

Kota Bharu: Wanita wrga emas mau.t dirmpuh seorang penghantar makanan yang menun.ggang motosikal di Jalan Selising-Kok Lanas, di sini, malam tadi.

Mngsa, Fatimah Che Kub, 73, yang dari surau berhampiran, diIanggar penu.nggang motosikal berusia 23 tahun itu ketika ingin meIintas jalan untuk pulang ke rumahnya dari surau berhampiran lokasi kejadian.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahlm Daud berkata, kejadian berlaku pada jam 9 malam tadi ketika penghantar makanan berkenaan dalam perjalanan dari Selising, Pasir Puteh melalui jalan terbabit.

“Mngsa yang ketika itu berada di sisi jalan bahagian kiri meIintas jalan dan disebabkan jarak yang dekat serta fakt0r pencahayaan yang terhad, lelaki itu gagaI menge san dan mengeIak mngsa.

“PerIanggaran itu menyebabkan mngsa terjtuh di lokasi kemaIangan dan mendapat kecede raan prah di bahagian kepaIa sebelum disahkan mninggaI dunia,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahlm berkata, mngsa yang beralamat di Kampung Kub.ang Badak, Ketereh, dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kub ang Kerian untuk pr0ses be dah si asat.

Menurutnya lagi penghantar makanan itu hanya mengalami keced eraan ringan manakala motosikal jenis Honda Wave miliknya pula r0sak di beberapa bahagian.

“K.es disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah. Moga keluarganya k.uat dan tbah. Berehatlah mek di alam sana. Moga syurga buatmu. Al fatihah

Sumber : hm