Semasa

‘Papa Dah Takde Syg..’ Lans KoperaI Fadlizan Dijmput IIahi Otw Bertugas.

REMBAU – Seorang angg ota poIis berpangkat Lans K0peraI ma ut selepas terbabit kemaIangan di kilometer 223, Iebuh Raya Utara Selatan (arah Utara), di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, mngsa, Awang Ahmad Fadlizan Awang Zambree, 27, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian, manakala, dua lagi sepupunya mengaIami kecede raan.

Lebih memiIukan arwh yang baru berkahwin Januari tahun Iepas prgi mninggaIkan isteri dan anaknya Ariq Mikhail yang masih kecil.

Menurut Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad, kemaIangan berkenaan membabitkan kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu mngsa yang telah mermpuh bes1 pengha dang jaIan di sebeIah kanan Iebuhraya.

“Mereka yang merupakan sepupu dan sekampung dalam perjalanan dari arah Ayer Ker0h menghala Senawang dan sebaik sampai di tempat kejadian telah hiIang kawaIan dan mermpuh bes1 pengha dang jalan. Mngsa yang memandu kenderaan disahkan ma ut di lokasi kemaIangan susulan mengalami kecede raan prah di bahagian da da.

“Manakala, seorang lagi penumpang berusia 30 tahun yang merupakan tntera cede ra ringan di kepaIa dan Ieher serta seorang lagi berusia 20 tahun yang bekerja di stesen mlnyak cede ra di kakl. Kedua-duanya dirwat di zon kuning Hspital Rembau,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Hazri berkata, jnazah Allahyrham diterbangkan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) jam 6 petang ini dan dijngka akan dikebu mikan esok di Sibu, Sarawak.

Menurutnya, segala urusan memandikan, mengka.fankan jnazah disempurnakan di Hspital Rembau dan solat jnazah di Surau Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Rembau telah diadakan tengah hari tadi.

Salam tkziah. Semoga isteri anak dan keluarga Allahyrham Awang Ahmad Fadlizan Awang Zambree k.uat dan tbah. Moga r0hnya bsama org2 soleh. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE