Semasa

“Pdan Muka lbu Dah MninggaI..” Anak Shuib, Dekta Mnangis Kena Ejek Rakan Sekolah.

KehiIangan orang tersayang sememangnya sangat berbekas dalam diri setiap yang menghadapinya. Lebih-lebih lagi jika perlu melalui hal tersebut dalam usia yang cukup muda.

Hal ini dirasai ramai kanak-kanak diluar sana termasuklah anak-anak pasangan selebriti terkenal, Shuib Sepahtu dan Allahyrham Siti Sarah Raissuddin.

Menga.du sambil menan.gis.

Selepas melalui episod d.uka itu hampir setahun yang lalu, mereka dilihat sudah mulai kembali tersenyum dan meneruskan hidup seperti biasa.

Akan tetapi, menerusi perkongsian video di Instagram Suciuwais, dia telah memuat naik video anak perempuan Shuib iaitu Dzahira Talita Zahra atau mesra disapa Dekta mena.ngis sambil menga.du die.jek rakan sekolah.

Ej.ek sebab ibu dah tak ada.

Menerusi kapsyen yang disertakan isteri kepada Raissuddin Hamzah itu, dia memaklumkan ketika pulang dari pejabat, Dekta telah menga.du yang dirinya die.jek kerana sudah tldak mempunyai ibu lagi.

“Pdan muka ibu dia dah mninggaI,” adu Dekta.

Sudah tentu perkara tersebut sangat snsitif dan membuatkan orang dewasa yang mendengar berasa sbak kerana kata-kata berkenaan sangat menyakltkan buat mereka yang mengalami situasi du.ka itu.

Walau bagaimanapun, mereka telah menenangkan Dekta dan memintanya memberitahu guru kerana ia boleh dikira sebagai membuIi.

Suasana kembali tenang selepas tngisan kanak-kanak tersebut reda dan mengajaknya untuk makan bersama supaya dia dapat meIupakan seketika masaIah tersebut.

Video:

Menga.du dengan cikgu biar cikgu ambil tindakan.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet mengakui sbak dengan ad.uan yang disampaikan anak kedua Shuib dan arwh Siti Sarah itu.

Mereka juga faham betapa pedlh dan sdihnya hati seorang anak kecil apabila die.jek melibatkan orang tua yang sudah tldak ada lagi di dunia ini.

Allahuakbar, sabar ye Dekta

Pemerg1an Siti Sarah Raissuddin disebabkan jngkitan C0vld-19 pada Ogos tahun lalu sangat dirasai hampir seluruh pengikut setia industri seni Tanah Air.

Ketika itu, allahyrham baru sahaja meIahirkan anak keempatnya hasil perkongsian hidup dengan pelawak dan usahawan terkenal, Shuib Sepahtu.

Sumber: Instagram suciuwais ,omm