Semasa

“Pernah jadi pegawai imigresen tpi ditamatkan sbb nAjis dAdah” -Shahrol Shiro Tenang Walaupun Difitnah

Mungkin ada yang tidak tahu, Shahrol Shiro pernah menganggotai pasukan beruniform sebelum menceburi bidang seni.

Anak jati Kluang, Johor ini pernah menyertai Jabatan Imigresen sejak 2007, tetapi meninggalkan pekerjaan berkenaan pada pertengahan 2013.

Walaubagaimanapun, masih ramai yang tidak tahu sebab kenapa dia meninggalkan kerjaya beruniformnya itu sehingga timbul pelbagai spekulasi terhadapnya.

Terbaru, ada seorang pengguna twitter yang dikatakan menvduh kerjaya Shahrol Shiro sebagai pegawai imigresen ditamatkan kerana n4jis d4dah dan kerjaya sebagai penyampai radio pula ‘digam’ kerana masalah disiplin.

Tenang dengan tvduhan itu, dia membuat satu hantaran di instagramnya mendoakan mereka yang menfitn4hnya itu diberikan hidayah dan menghalalkan duit yang mereka dapat dari fitn4h tersebut.

“N4jis d4dah difitn4hnya aku???Kalau iya pun nak balas balik bagi la yg releven sikit contoh kena buang masa Imigresen sebab terlibat dalam kes pem4lsuan cop.Kan lebih dekat sikit fitnahnya tu.Itu pun nak ajar ke?..

Walaupun fitn4h itu meng4ibkan abg takkan sam4n dik tetapi abg doakan semoga diberikan hidayah.Jika asbab fitn4h ini adik mendapat duit demi kelangsungan hidup, abg relakan dan maafkan”

Rata-rata peminatnya turut tenang dan mendoakan yang terbaik untuknya.