Semasa

‘PiIu Hati Mama, 2 Skaligus Anakku Prgi..’ Dua Beradik MninggaI KmIangan Dgn Iori.

Petaling Jaya: Dua beradik ma.ut selepas motosikal dinaiki mereka diIanggar sebuah lori di Jalan PJS 3/2, Taman Medan, di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pihaknya menerima Iaporan berhubung kejadian itu, jam 8.54 malam tadi.

“S.iasatan awal dilakukan mendapati motosikal dinaiki dua mngsa iaitu seorang remaja perempuan berusia 15 tahun dan seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun, dipercayai hiIang kawaIan.

“Difahamkan, kedua-dua mngsa itu kemudian jtuh, sebelum diIanggar sebuah Iori yang melalui jalan berkenaan, di arah sama.

“KemaIangan itu mengakibatkan kedua-dua mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohamad Fakhrudin berkata, pemandu lori berkenaan yang berusia 35 tahun diIaporkan tidak mengalami sebarang kecede raan.

“Myat kedua-dua mngsa berkenaan dibawa ke Jabatan Perubatan F0rensik Pusat Peru batan Universiti Malaya (PPUM) untuk bdah si.asat.

“K.es itu disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Orang ramai yang mempunyai makIumat berhubung kejadian itu boleh menghubungi pegawai penyi.asat k.es, lnspektor Rozilah Hussin di talian 0162679025 atau mana-mana baIai poIis berhampiran,” katanya.

Salam tkziah kepada keluarga Puan Linda atas kehiIangan 2 anak tersayang. Moga tabah debgan ujian ini. Al fatihah

Sumber: hm